Acasă Actualitate Primăria Parța, Consiliul Local și Biserica Romano-Catolică au organizat sărbătoarea de Kirchweih

Primăria Parța, Consiliul Local și Biserica Romano-Catolică au organizat sărbătoarea de Kirchweih

DISTRIBUIȚI

Primăria și Consiliul Local Parța, împreună cu comunitatea romano-catolică din Parța, au organizat sărbătoarea de Kirchweih, duminică, în prezența primarului localității, Daniel Drăgan, și viceprimarul Adrian Milovan.

Liturghia de la Biserica romano-catolică a fost oficiată de monseniorul Johann DIRSCHL – vicar general al Episcopiei Romano Catolice din Timișoara, Ionuț CĂDĂREAN preot paroh de Lipova și custode al Mănăstirii MARIA RADNA, Simon CIUBOTARIU – preotul paroh al Bisericii romano catolice din Parța și Ioan DUNCA – iconom stavrofor al Bisericii greco-catolice din Parța.

Au participat primarul comunei Daniel DRĂGAN, viceprimarul Adrian MILOVAN, Simion BISTRIAN – preotul paroh al Bisericii ortodoxe române din Parța, membri ai Consiliului Local Parța, credincioși de diferite confesiuni și etnii, din Parța și din alte localități, fiind un exemplu pozitiv de multiculturalitate și armonie interetnică și confesională.

După momentul înălțător al liturghiei, întregul alai s-a deplasat spre căminul cultural, acolo unde atmosfera a fost întreținută de grupa mică a Ansamblului „Tezaur Bănățean” din Parța, coordonată de instructorul coregraf Denis CHIRA, de Ansamblul de dansuri populare maghiare “Margaretta” din Deta, coordonat de doamna Clara STANCIU, de Ansamblul de dansuri germane “Billeder Heiderose” din Biled, coordonat de domnul Hansi MULLER și de formația condusă de domnul Zoltan KELE.

Mulțumiri și aprecieri tuturor celor care au contribuit la organizarea acestui frumos eveniment tradițional al localității! – este mesajul Primăriei și Consiliului Local Parța.

Comentarii

comentarii