Acasă Actualitate Primăria Reșiței desființează un padoc de animale improvizat

Primăria Reșiței desființează un padoc de animale improvizat

536
DISTRIBUIȚI

Câteva zeci de câini și pisici, toate animale de rasă comună, au fost găsite de polițiștii locali, la Reșița, ținute într-un adăpost improvizat.

Efectuând verificări la acest adăpost improvizat pentru animale, în apropierea izvorului de pe Aleea Gugu din Reşiţa, agenții au constatat că pe porţiunea de teren, aflată în proprietate privată, situată pe Valea Câlnicelului, lângă izvorul de apă, a fost amenajat un fel de padoc, unde la data controlului se aflau 16 pisici rasă comună, 32 de câini, și ei de rasă comună, (nouă sterilizaţi, însă niciunul nu avea carnet de sănătate aşa cum prevede legislaţia în vigoare). Animalele aparţin proprietarei terenului, care este şi preşedintele unei fundaţii numite „Cats&Dogs”, precum şi unor persoane din anturajul acesteia.
Niciuna dintre construcţii nu are autorizaţie de construire, iar din cauza gardului, considerat impropriu, din nuiele, animalele pot ieşi în exterior. Proprietara terenului şi a construcţiilor, au constatat agenții, este plecată la muncă în străinătate în marea majoritate a timpului, iar de îngrijirea animalelor se ocupă mama acesteia. Poliţiştii locali au transmis o somaţie proprietarei, în vederea desfiinţării padocului în termen de 30 de zile. În aceste condiții, însă, animalele ar trebui duse la padocul primăriei, numai că și acesta se confruntă de multă vreme cu o aglomerare mult peste limită de animale fără stăpân.

Comentarii

comentarii