Acasă Actualitate Primăria Sacoșu Turcesc a fost închisă după ce două cazuri de COVID19...

Primăria Sacoșu Turcesc a fost închisă după ce două cazuri de COVID19 au fost confirmate în localitate

DISTRIBUIȚI

După Liebling, o nouă localitate din mediul rural din Timiș a fost lovită de COVID19. Este vorba de Sacoșu Turcesc. Aici, o angajată a  primăriei a fost confirmată cu COVID19, dar și un pensionar din sat.

Deși era infectată, pacienta a mers la medicul de familie, apoi a venit salvarea și a transportat-o la spital.

Andra Maftei o cetățeancă din comună ne-a declarat: ”Sacoşul Turcesc din judeţul Timiş se confruntă cu primele cazuri de coronavirus. Mai mulți cetățeni au raportat faptul că avem deja o persoană care  lucrează în cadrul primăriei confirmată pozitiv COVID19, iar autoritățile nu au luat nicio măsură. Domnul primar nu a făcut niciun anunț public. Cetățenii comunei Sacoșu Turcesc cer cu disperare să fie luate măsuri pentru a fi protejați locuitorii”.

Contactați reprezentanții DSP Timiș nu au vrut să discute despre această situație. Ne-au transmis că li s-a interzis să mai transmită informații despre cazurile de COVID19.

”Nu avem voie nici să infirmăm, nici să confirmăm. Toate datele sunt transmise de către Grupul de Comunicare Strategică la nivel național”, ne-au declarat sec reprezentanții DSP Timiș.

Ce spune Primăria Sacoșu Turcesc?

”Avem două cazuri confirmate în comună, iar unul este de la primărie. Pacienții sunt la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. De aceea noi intrăm în autoizolare. De luni nu mai intră nimeni la lucru.

Primăria se închide. Am dezinfectat vineri primăria și parcul și locul de joacă pentru copii. Colega noastră nu se simțea bine. Am lăsat-o acasă toată săptămâna. A luat legătura cu medicul de familie, i-a dat un tratament, dar că nu i-a scăzut temperatura.

A venit salvarea, a dus-o la Spitalul Județean Timișoara, i-a făcut testul, iar la ora 16.00 au confirmat-o pozitiv și au transferat-o la Spitalul Victor Babeș din Timișoara”, ne-a explicat primarul Adrian Kolle.

Comentarii

comentarii