Acasă Administraţie Primăria Timişoara a câştigat definitiv procesul “Armonia” cu Electroputere VFU Paşcani

Primăria Timişoara a câştigat definitiv procesul “Armonia” cu Electroputere VFU Paşcani

1270
DISTRIBUIȚI

După ce a pierdut în primă instanţă procesul cu fabrica Electroputere VFU Paşcani, pentru pretenţii suplimentare de plată în valoare de peste 3,4 milioane de lei, Primăria Timişoara şi-a aflat dreptatea la Curtea de Apel Timişoara, astfel că moldovenii au rămas fără speranţe. Cei din Paşcani trebuie să plătească 31.410 lei taxa judiciară de timbru.

“Respinge excepţia nulităţi recursului. Admite recursul declarat de recurentul-pârât MUNICIPIUL TIMIŞOARA prin PRIMAR, împotriva Sentinţei civile nr. 589 din data de 22.04.2019 pronunţată de Tribunalul Timiş în dosar nr. 9741/30/2017, în contradictoriu cu intimata-reclamantă ELECTROPUTERE VFU PASCANI SA. Casează sentinţa civilă recurată şi, în rejudecare: Respinge acţiunea formulată ca neîntemeiată. Obligă intimata-reclamantă la plata cheltuielilor de judecată către recurentul-pârât în cuantum de 31.410 lei, reprezentând taxa judiciară de timbru. Definitivă”, spune soluţia din 28.11.2019.

Primăria Municipiului Timişoara a pierdut în aprilie un proces la Tribunalul Timiş, în faţa reclamantei Electroputere VFU Paşcani, fiind obligată să plătescă despăgubiri materiale faţă de contractul iniţial de reabilitare a tramvaielor Armonia.

Soluţia judecătorilor timişeni arată că: “Obligă pârâtul (primăria, n.r.) să plătească reclamantei suma de 3.465.053,12 lei reprezentând despăgubiri materiale în executarea contractelor subsecvente de prestări servicii nr. 25/30/03/2017 şi nr. 157/26/10/2017 încheiate în cadrul Acordului cadru nr. 108/16/04/2014. Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 11.319,01 lei reprezentând cheltuieli de judecată”.

Este vorba despre cele 30 de tramvaie reparate/recondiţionate de fabrica Electroputere VFU Paşcani, care a cerut bani în plus pentru lucrări suplimentare obligatorii pentru siguranţa călătorilor. Asta, cu toate că primăria anunţase de la bun început că va fi vorba despre o recondiţionare totală a vagoanelor vechi trimise jumătate la Paşcani şi jumătate la Astra Arad, menţionându-se că doar osia din garniturile va mai rămâne, reabilitarea unui astfel de vagon costând 2,5 milioane de lei. Potrivit acordului-cadru iniţial însă, intervenţiile la tramvaiele GT4 vizau recondiţionare totală, mai puţin a şasiului, încălzire în scaune, climatizare, supraveghere video şi internet wireless. Dar, la aproape trei ani după încheierea respectivului contract, cei din Paşcani au dat în judecată PMT, cerând bani în plus pentru lucrări de schimbare a caroseriei, iar pentru că primăria nu i-a dat, moldovenii au acţionat-o în instanţă. Firma din Paşcani a fost nevoită să refacă integral caroseria vagonului de tramvai de tip GT4, pentru că s-a descoperit că e nevoie de stâlpi de rezistenţă şi de întărirea şi consolidarea şasiului.

Comentarii

comentarii