Acasă Actualitate Primăria Timișoara a câștigat procesul împotriva reprezentanților No Name

Primăria Timișoara a câștigat procesul împotriva reprezentanților No Name

DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a câștigat definitiv procesul împotriva reprezentanților No Name, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public.

Firma SOLDADO a cerut, în 22 mai 2023, suspendarea dispoziției primarului Dominic Fritz, prin care s-au impus măsurile de demolare. În 13 iunie 2023, Primăria a câștigat în primă instanță, iar miercuri, 11 octombrie 2023, a câștigat definitiv.

No Name ocupă un teren din domeniul public cu suprafața de 6.552 mp, cu o valoare estimată de 2,6 milioane de euro. Pentru acest teren nu există contract de concesiune, iar construcțiile ridicate aici nu au autorizație de construire. Activitățile se desfășoară fără autorizație de funcționare și nu există autorizație ISU.

În urma unui proces de documentare al Primăriei Municipiului Timișoara a reieșit că peste 55.000 de metri pătrați, care aparțin municipiului Timișoara, au fost ocupați ilegal de decenii de diverse firme. Pe aceste terenuri au fost ridicate construcții ilegale, care au fost exploatate în scop comercial. Împotriva lor au fost emise dispoziții de demolare, care au fost atacate în instanță. Valoarea terenurilor ocupate ilegal este de circa 22 de milioane de euro. 

Comentarii

comentarii