Acasă Actualitate Primăria Timișoara caută veterinari pentru sterilizarea subvenționată a câinilor de rasă comună...

Primăria Timișoara caută veterinari pentru sterilizarea subvenționată a câinilor de rasă comună și a metișilor cu proprietar

DISTRIBUIȚI

Joi, 15 decembrie, Primăria Municipiului Timișoara a lansat licitația pentru contractul care include sterilizarea câinilor de rasă comună și a metișilor. Astfel, proprietarii cu venituri până la nivelul salariului mediu brut și cu domiciliu sau reședință în Timișoara vor putea apela gratuit la aceste servicii pentru patrupezii lor.

„Primăria subvenționează prețul sterilizării din bugetul local și prin această inițiativă urmărește reducerea numărului de căței abandonați și promovarea creșterii responsabile a animalelor de companie. Medicii veterinari interesați să participe la licitație găsesc informații pe: https://www.e-licitatie.ro/pub/notices/pc-notice/v2/view/100019108. Termenul limită de depunere a ofertelor este 16.01.2023, ora 15:00”, transmit reprezentanții Primăriei Timișoara.

După finalizarea licitației, proprietarii de câini care se încadrează în condițiile programului se vor înscrie la Compartimentul Protecția Animalelor, telefonic sau prin e-mail. Datele de contact vor fi comunicate după încheierea contractului. Ulterior, proprietarul se va prezenta, în termenul comunicat, la cabinetul veterinar în vederea sterilizării animalului de companie, fiind necesare următoarele documente: cartea de identitate a proprietarului animalului de companie, care să ateste domiciliul sau reședința în Timișoara, carnetul de sănătate al câinelui care atestă microciparea, dovada veniturilor proprietarului, în valoare mai mică decât salariul mediu brut în conformitate cu legea specifică (adeverință, cupon de pensie, declarație pe proprie răspundere). În cazul în care câinele nu este microcipat, individualizarea și înregistrarea pot fi făcute în ziua sterilizării, costurile fiind suportate de către proprietar.

Valoarea contractului este de 267.750  lei fără TVA, respectiv 318.622,50 lei cu TVA, durata contractului de concesiune fiind de 2 ani sau până la epuizarea sumei. Prin acest contract, primăria își dorește să sterilizeze până la 2.500 de câini și să prevină, astfel, abandonul.

Comentarii

comentarii