Acasă Actualitate Primăria Timișoara a găsit spații pentru cele 17 centre de vaccinare anti-coronavirs

Primăria Timișoara a găsit spații pentru cele 17 centre de vaccinare anti-coronavirs

437
DISTRIBUIȚI

Primăria Municipiului Timișoara anunță că s-au găsit spații pentru cele 17 centre care vor fi deschise în faza a treia a campaniei de vaccinare, cea în care dozele vor fi administrate populației generale. Nouă dintre cele 17 vor fi găzduite de companii private, după ce, în ultimele săptămâni, primarul Dominic Fritz a avut mai multe discuții cu oameni de afaceri și reprezentanții companiilor care și-au arătat disponibilitatea de a ajuta.

Cele nouă spații deținute de privați vor fi puse la dispoziție de Medlife (1 centru), Genki Medical Center (1), Iulius Mall (1), Vox Tehnology Park (2), ISHO (2), Continental Automotive România (2). Celelalte spații identificate sunt în proprietatea Primăriei Timișoara: Incuboxx (3), Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (2), Clădirea STPT (2), Muzeul de Transport Public (1).

„Mulțumim companiilor care pun la dispoziția Primăriei și a comunității spații pentru centrele de vaccinare care vor deveni operaționale în Faza 3.  Într-o cursă contracronometru, au fost identificate toate cele 17 spații care îndeplinesc condițiile pentru desfășurarea procesului de vaccinare și acoperă întreg teritoriul orașului, astfel încât  cetățenii să nu fie puși pe pe drumuri. Timișoara dovedește, din nou, că este solidară și la bine și la greu.

Pentru ca aceste spații să devină centre de vaccinare au nevoie de dotări, de la paturi până la frigidere. Suntem în etapa 1, a vaccinării personalului medical, în spațiile proprii ale spitalelor. Am încredere că vom primi cât mai repede informații despre mecanismele de achiziții și finanțare de la Guvern, ca toate cele 17 centre să fie operaționale în ziua 0 a vaccinării populației generale”, a declarat Dominic Fritz.

Reprezentanții primăriei speră ca Timișoara să fie chiar primul oraș mare care „ar încheia pandemia și ar elimina restricțiile”. Aceștia transmit, totuși, că este nevoie de „o bună coordonare a campaniei la nivel local și central, dar în principal printr-o disponibilitate mare a cetățenilor de a se vaccina”.

Comentarii

comentarii