Acasă Administraţie Primăria Timișoara a găsit sute de tone de deșeuri pe terenul recuperat...

Primăria Timișoara a găsit sute de tone de deșeuri pe terenul recuperat pe strada Semicerc

DISTRIBUIȚI

Lucrările de curățare efectuate de oamenii primăriei pe terenul care îi aparține pe strada Semicerc, unde niște cetățeni au ridicat ilegal diferite construcții, inclusiv o casă, au necesitat o intervenție în forță, fiind descoperite aici sute de tone de deșeuri.

S-au ridicat de acolo deja 30 de tone de asemenea deșeuri, dar problema e mult mai mare.

Lucrările de demolare executate de echipele societății Colterm pe terenul de pe strada Semicerc sunt gata și se lucrează la eliberarea terenului. Cele 30 de tone de deșeuri din demolare au fost transportate sau preluate spre neutralizare. La fața locului, mai sunt aproximativ 500 de tone de deșeuri amestecate, care vor fi preluate de RETIM în zilele următoare.

Conform primăriei, cei care au ocupat ilegal terenul au început, cu mai bine de 10 ani în urmă, să ridice construcții improvizate și, în final, au ridicat o casă cu mai multe anexe, îngrădind curtea cu o poartă de fier. Niciuna dintre aceste construcții nu era autorizată sau intabulată. 

Primarul Timișoarei a emis o dispoziție de demolare pentru a recupera terenul în data de 23 mai 2024. Familia care ocupa terenul a încercat să oprească aplicarea dispoziției în instanță, dar acțiunea a fost respinsă de Tribunalul Timiș.  

Comentarii

comentarii