Acasă Actualitate Primăria Timișoara a golit un apartament dintr-o clădire istorică, recâștigat în instanță

Primăria Timișoara a golit un apartament dintr-o clădire istorică, recâștigat în instanță

DISTRIBUIȚI

Angajați ai Primăriei Timișoara au golit de bunuri, miercuri, un apartament dintr-o clădire situată în cartierul Elisabetin, despre care a descoperit că ar fi fost ocupat ilegal. Clădirea ar fi fost parte a numeroase litigii, prin care s-a încercat obținerea, de către unele persoane, a proprietății, mai spune primăria. S-a ajuns la proces și apartamentul respectiv adus în proprietatea și folosința municipalități, cu ajutorul unui executor judecătoresc.

Este vorba de un apartament deținut de Municipiul Timișoara în cartierul Elisabetin. Oamenii municipalității au venit și au golit tot apartamentul de bunurile aflate acolo. Cei care au ocupat locuința nu au fost găsiți la fața locului.

”Știți cazurile alea în care întâi era ocupat ilegal un apartament într-o clădire istorică, iar apoi urma restul? Cu terorizarea celorlalți proprietari din imobil, cu șmecherii avocățești, cu presiune, cu complicitatea instituțiilor – până când puneau mâna pe clădire, apartament cu apartament. Acesta e unul din acele cazuri. Apartamentul primăriei l-au ocupat ilegal de peste 10 ani și au încercat să pună mâna pe clădire. Cazul de azi e încă o dovadă a delăsării cu care a fost tratat patrimoniul Timișoarei timp de decenii. E inadmisibil să nu îți pese că în casa ta se locuiește ilegal. Azi, transmit un semnal limpede că vremurile alea au trecut”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Apartamentul se află între Piața Bălcescu și Piața Bisericii, pe str. Protopop George Dragomir, nr. 3, respectiv lângă Liceul „Grigore Moisil” și are 3 camere. Primăria Timișoara a notificat ocupanții ilegali ai apartamentului în vederea evacuării în septembrie, însă aceștia nu s-au conformat, astfel s-a început un proces pentru evacuare. Ocupanții au contestat evacuarea, însă Primăria a câștigat definitiv în instanță în 17 octombrie 2023, iar, acum a pus în executare decizia instanței.

Imobilul a fost vizat de mai multe litigii de-a lungul anilor privind înscrierea frauduloasă a dreptului de proprietate de către persoane dubioase, drepturi care au fost radiate prin decizia instanțelor judecătorești. Unul din apartamentele Primăriei – cel evacuat azi – a rămas ocupat ilegal chiar și după ce imobilul a revenit municipalității. În prezent, Primăria Timișoara este proprietarul clădirii cu excepția a 4 apartamente, care au fost cumpărate de foști chiriași, rezidenți de bună credință.

Fritz ne transmite că s-a luptat, alături de o echipă curajoasă, de acest caz.

„În ultimii doi ani, cu o echipă curajoasă am luat teren cu teren, casă istorică după casă istorică și recuperăm tot ce e al Municipiului Timișoara. E un proces care va dura luni bune, dar mă bucur că începem să avem primele rezultate. Atât pe malul Begăi, cât și în recuperarea imobilelor Primăriei. Suntem pe un drum care nu mai are cale de întors: refuz să las administrația să mai fie complice a acestor practici mafiote care au devalizat Timișoara”, a spus primarul Dominic Fritz.

 

Comentarii

comentarii