Acasă Administraţie Primăria Timișoara a început inventarierea celor 92 de adăposturi de protecție civilă

Primăria Timișoara a început inventarierea celor 92 de adăposturi de protecție civilă

DISTRIBUIȚI

Viceprimarul Cosmin Tabără anunță că municipalitatea a început să inventarieze cele 92 de adăposturi militare din oraș, ca măsură preventivă la conflictul din Ucraina. Majoritatea sunt într-o stare foarte proastă. Puținele care sunt în stare bună sunt cele de care au avut grijă locatarii.

„În cursul săptămânii viitoare, vor fi vizitate fiecare dintre cele 92 de locații și se va face un inventar cu necesarul pentru dotarea acestor adăposturi. Tot săptămâna viitoare voi prezenta situația exactă a adăposturilor. Luni, 28 februarie, va avea loc ședința Comisiei de apărare, comisie pe care am convocat-o încă de ieri”, transmite Tabără.

Acesta vorbește și despre conflictul din Ucraina, unul care „ne aduce puțin cu picioarele pe pământ”, în opinia vicelui. Acesta face apel, cu această ocazie, la acțiuni preventive și alte pregătiri specifice. „Acum, măcar în al 12-lea ceas este nevoie să facem ceva. Să nu așteptăm doar ajutorul din partea aliaților sau al altcuiva, e nevoie să facem câțiva pași care, într-o situație specială, să ne poată pune în siguranță viața”, adaugă viceprimarul.

„Cred că ce se întâmplă în Ucraina este și pe un fond de naivitate politică, inclusiv a președintelui acestei țări, care aflat în conflict cu Rusia din 2014 a semnat decretul de mobilizare când rușii erau deja la porțile Kievului. Nu știu dacă a făcut bine sau nu, nu sunt analist sau strateg militar, dar cred că noi, aici în Timișoara, trebuie să luam câteva măsuri de prevenție”, conchide acesta.

Comentarii

comentarii