Acasă Actualitate Primăria Timișoara a pierdut procesul cu firma care a reparat Fântâna cu...

Primăria Timișoara a pierdut procesul cu firma care a reparat Fântâna cu pești

DISTRIBUIȚI

La sfârșitul anului trecut, Primăria Municipiului Timișoara solicita în instanță plata penalităților de întârziere la contractul de restaurare a Fântânii ornamentale cu pești. Acțiunea de chemare in judecata a fost formulata întrucât executantul lucrărilor, firma J.D.A. CONSULT S.R.L., nu a achitat factura emisa de Primărie, în valoare de 506.321 lei, reprezentând penalitățile de întârziere. Cu un termen de execuție de 10 luni, firma a finalizat lucrarea cu o întârziere de 5 luni si 25 de zile, respectiv 178 de zile.

Numărul zilelor de întârziere pentru care s-au calculat penalitățile a fost stabilit conform prevederilor contractuale si a ținut cont de ordinul de începere a lucrărilor, ordinul de sistare, ordinul de reîncepere a lucrărilor si data la care s-a comunicat finalizarea lucrărilor.

Execuția lucrărilor de restaurare a Fântânii ornamentale cu pești s-a ridicat la 568.901,06 lei, fără TVA. Pentru fiecare zi de întârziere au fost aplicate penalități de 0,5% din valoarea contractului (2.844,50 lei/zi de întârziere).

Judecătorii Tribunalului Timiș au respins, în 22 mai 2024, acțiunea Primăriei Timișoara.

Modul dezastros în care administrația Fritz a gestionat proiectul reabilitării Fântânii cu pești se vede și din acțiunile viceprimarului Ruben Laţcău. În 2022 acesta spunea spunea că ar putea face o plângere penală împotriva firmei, pentru că nu mai găsea peştii şi vasul de deasupra fântânii, despre care nu se ştia exact unde se aflau în acest moment. Între timp i-a găsit.

Comentarii

comentarii