Acasă Actualitate Primăria Timișoara a primit o amendă de 10.000 de lei pentru gunoaiele...

Primăria Timișoara a primit o amendă de 10.000 de lei pentru gunoaiele de pe străzi

534
DISTRIBUIȚI

Deșeurile care au apărut după curățenia de primăvară au adus și o amendă Primăriei Timișoara. Sancțiunea a fost dată de Garda de Mediu Timiș și se ridică la 10.000 de lei.

O comisie formată din Ordin al prefecutlui de Timiș Eva Andreaș a identificat 200 de locații unde erau abandonate deșeuri după curățenia de primăvară. Garda de Mediu a amendat Primăria Timișoara cu 10.000 de lei și a dispus luarea măsurilor urgente de salubrizare a zonelor afectate de abandonări de deşeuri. Mai mult, comisarii Gărzii de Mediu au cerut interzicerea iniţierii unor astfel de acţiuni fără luarea măsurilor de asigurare a existenţei spaţiilor şi dotărilor necesare colectării separate a deşeurilor în vederea prevenirii formării rampelor clandestine de deşeuri şi abandonării de deşeuri.

Controlul a fost efectuat ca urmare a numeroaselor sesizări primite din partea cetăţenilor.

„În urma acţiunii de “curăţenie de primăvară”, demarată şi derulată de Primăria Municipiului Timişoara prin intermediul operatorului de salubritate, încheiată oficial la data de 13.05.2018, s-a constatat că există depozitări necontrolate de deşeuri amestecate pe raza întregului municipiu, fiind identificate aproximativ 200 de locaţii cu abandonări de deşeuri”, transmit reprezentanții Instituției Prefectului Timiș.

Comentarii

comentarii