Acasă Administraţie Primăria Timișoara a semnat cu o firmă din Tărtășești, Dâmbovița al doilea...

Primăria Timișoara a semnat cu o firmă din Tărtășești, Dâmbovița al doilea contract pentru a face parc din Pădurea Verde

DISTRIBUIȚI

O firmă din Tărtășești, Dâmbovița, a semnat contractul de proiectare de transformare în parc pentru Pădurea Verde și va primi 140.000 de lei pentru a realiza, în 245 de zile, documentația. E la al doilea contract pe această temă, după ce a mai primit 109.000 lei pentru a face și studiul de oportunitate tot pentru transformarea menționată.

Intervențiile preconizate vor fi minim invazive, iar materialele folosite vor fi ecologice. Firma de proiectare va avea în vedere: conservarea biodiversității și restaurarea ecologică, ameliorarea climatică în mediul urban și accesibilitatea pentru toate grupele de vârstă. Intervențiile includ zone de odihnă și relaxare, mobilier în diverse configurații, 31 de puncte de informare, toalete ecologice, precum și amenajarea unor trasee pe o lungime de aproximativ 10,5km.

„Alei și piste pentru bicicletă care nu deranjează fauna și flora, dar și puncte de relaxare și de informare, de unde copiii vor putea învăța despre natură și biodiversitate, gândite într-un concept unitar de amenajare. Așa arată pe scurt planul nostru de a transforma Pădurea Verde în pădure parc. Răspundem la două nevoi reale ale orașului: cea de petrecere a timpului liber în zone naturale de calitate și cea de protejare și punere în valoare a naturii în context urban”, transmite primarul Dominic Fritz.

Proiectul de amenajare va aduce numeroase beneficii: creșterea suprafeței de spațiu verde amenajat în zona urbană, conservarea biodiversității locale, educația ecologică a publicului și, nu în ultimul rând, îmbunătățirea sănătății cetățenilor și dezvoltarea infrastructurii de agrement și recreere, încurajând petrecerea timpului liber în natură.

Contractul pentru proiectarea obiectivului de investiții „Amenajarea Pădurii Verzi ca pădure – parc” a fost semnat cu Terra Rosa Proiect SRL, o firmă din Tărtășești, Dâmbovița. Aceasta va primi de la primărie 140.000 de lei, plus TVA. Tot această firmă primise de la Primăria Timișoara suma de 109.000 de lei plus TVA pentru același obiectiv, pentru a face studiul de fundamentare al proiectului.

Comentarii

comentarii