Acasă Actualitate Primăria Timișoara anunță că a câștigat lupta în instanță cu Terasa Boss

Primăria Timișoara anunță că a câștigat lupta în instanță cu Terasa Boss

DISTRIBUIȚI

Procesul dintre Primăria Timișoara și Terasa „Boss” s-a încheiat cu o decizie definitivă în instanță, favorabilă municipalității, au anunțat reprezentanții instituției. Primăria se judeca cu firma respectivă, după ce solicitase demolarea mai multor construcții ridicate de aceasta, pe domeniul public.

M Box Security Serv SRL și Adria SRL au cerut în 19 mai 2023 suspendarea dispoziției primarului Dominic Fritz, prin care s-au impus măsurile de demolare. În 25 mai 2023, Primăria a câștigat în primă instanță, iar miercuri, 20 septembrie 2023, a câștigat definitiv procesul, a anunțat municipalitatea.

Conform primarului Dominic Fritz, firmele respective ar fi ”mimat o schimbare de fațadă”.

”Le-am cerut să își demoleze singuri construcțiile ilegale. Nu au demolat. Au mimat o schimbare de fațadă ca să pară că se conformează, dar șmecheriile astea nu merg. Timișoara e a tuturor și nu voi permite ca patrimoniul orașului să fie acaparat de câțiva. Vorbim de câteva hectare de teren al timișorenilor care acum sunt exploatate ilegal. Vrem să amenajăm în această zonă un culoar verde unde timișorenii să petreacă timp liber în natură. Nu mă voi lăsa intimidat de tertipurile la care aceste firme recurg pentru blocarea acestui plan”, a declarat primarul Dominic Fritz.

„Terasa Boss”, ocupa o suprafață de 6.425 mp din domeniul public al municipiului Timișoara, cu o valoare estimată la 2,6 milioane euro. Conform celor de la Primărie, acolo exista o clădire a orașului care nu este intabulată, în jurul căreia au fost ridicate construcții noi fără contract de concesiune, fără autorizație de construire, iar activitatea desfășurată aici este realizată fără autorizație de funcționare ori autorizație ISU.

”Decizia instanței este un semnal excelent pentru toți cei care fac onest afaceri în Timișoara și întărește mesajul pe care îl transmit de trei ani, că în Timișoara regulile sunt aceleași pentru toți. Ani de zile ni s-a servit scuza că nu se poate face nimic împotriva ilegalităților. Acest lucru nu mai e valabil în Timișoara”, a spus primarul Dominic Fritz.

Comentarii

comentarii