Acasă Administraţie Primăria Timișoara ar putea da terenuri prin licitație firmelor pentru construirea de...

Primăria Timișoara ar putea da terenuri prin licitație firmelor pentru construirea de locuinţe de serviciu

913
DISTRIBUIȚI

Locuinţe de serviciu este poate prea pretenţios spus, dar este vorba despre locuinţe temporare pentru cei care vin să muncească în Timişoara. În acest fel, angajatorii ar putea ajunge mai uşor la angajaţii care nu sunt din oraş, dar care ar dori să lucreze aici, punându-le la dispoziţie şi locuinţe.

Consilierul liberal Radu Dimeca a explicat că angajatorii au cerut acest lucru în cadrul unei dezbateri care a avut loc la Camera de Comerţ şi Industrie Timişoara.

“Este vorba despre terenuri care să poată fi concesionate la periferia oraşului, pentru a putea să se dezvolte zone de locuit temporar, tip container, sau definitiv pentru cei care vor să le dezvolte în mediul privat, pentru crearea de locuinţe forţei de muncă din judeţ, care are un deficit de 30 de mii de persoane la ora actuală. Să le creăm facilităţi”, a spus Radu Dimeca.

Primarul Nicolae Robu a explicat că primăria nu poate construi locuinţe sau să cumpere şi să le pună la dispoziţia unor întreprinderi pentru locuinţe pentru angajaţi. “Ar însemna ajutor de stat dat în favoarea unora. S-ar altera libera concurenţă, ori în UE este o legislaţie foarte dură în acest sens. Eu am venit atunci cu ideea funcţională: putem pune la dispoziţie teren prin licitaţie pentru concesiune pe termen lung cu destinaţia construire de locuinţe de de uz temporar pentru forţa de muncă, pe termen foarte clar. Atunci agenţi privaţi ar veni la competiţie şi ar construi şi ar închiria acele locuinţe pentru agenţii economici după regulile pieţei libere. Asta putem face”, a afirmat Nicolae Robu.

El a cerut să se pregătească un proiect de HCL pentru a pune în practică această idee.

Comentarii

comentarii