Acasă Actualitate Primăria Timișoara are o datorie de 30 de milioane de lei către...

Primăria Timișoara are o datorie de 30 de milioane de lei către SDM. Gropile rămân până nu va fi realizat bugetul pe 2021

363
DISTRIBUIȚI

gropi

Dominic Fritz a vorbit, în conferința din 2 februarie, despre problemele din Timișoara pentru care municipalitatea primește cele mai multe sesizări: toaletarea copacilor și salubrizarea. Și într-un caz, și în celălalt, primarul a vorbit despre schimbări pe termen lung.

În legătură cu copacii, Fritz a declarat: „Primesc două feluri de plângeri din partea cetățenilor în legătură cu aceștia. Unu, sesizări de ce primăria nu a venit să taie, să defrișeze, să toaleteze un copac care riscă să cadă, care interferează cu cablurile, etc. Altele: de ce primăria a tăiat, a corectat, etc.? Asta este tensiunea în care ne aflăm. Putem să o rezolvăm doar dacă avem criterii foarte clare. Dacă se face o lucrare de corecție, se va face în mod profesionist, să nu ne fie frică să dăm o comandă când ni se cere. Acum, sunt reticent când trimit o echipă pentru că nu știu cum va arăta acest copac”.

Momentan, spune Fritz, se lucrează la comasarea celor șase hotărâri de consiliu local care reglementează domeniul, tocmai pentru a fi clare toate aspectele. În altă ordine de idei, de când și-a început mandatul, Fritz a și operat modificări la caietul de sarcini aferent licitației pentru realizarea registrului verde, document inițial lansat în mandatul lui Robu.

În legătură cu salubrizarea, Fritz spune că se ocupă o echipă de… digitalizare. Concret, un prim pas propus de Fritz în eficientizarea curățeniei stradale va fi monitorizarea prin GPS a mașinilor de salubrizare din programul de curățare mecanică. Cât de curând, însă, vor fi postate, pe lângă programul firmei Brantner, și programele de curățenie în parcurile orașului, operații în care au fost contractate trei firme.

„Vom face publice și programele. Avem trei firme care sunt responsabile pentru curățenia și mentenanța parcurilor. Dacă facem public programul, pot să ne ajute și cetățenii cu un feedback: dacă chiar au fost respectate programele și a fost făcută așa cum trebuie curățenia. Noi plătim pentru toate acestea, și nu puțin bani. Trebuie să ne asigurăm că tot ce plătim duce și la un rezultat concret”, a spus primarul.

Fritz a fost întrebat și despre o altă problemă semnalată des de cetățeni: apariția tot mai multor gropi. Momentan, acesta s-a eschivat de la un răspuns direct privitor la strategia pe care o vor avea primăria și SDM-ul. Edilul doar a menționat că primăria are o datorie de 30 de milioane de lei către SDM, iar până nu va fi realizat bugetul pe 2021, nu se știe exact cum va fi rezolvată problema gropilor: dacă vor fi alocați bani doar pentru plombarea acestora sau pentru așezarea unui strat asfaltic de-a lungul străzilor afectate.

Comentarii

comentarii