Acasă Actualitate Primăria Timișoara câștigă peste șapte milioane de lei cu operatorul fostului ștrand...

Primăria Timișoara câștigă peste șapte milioane de lei cu operatorul fostului ștrand Termal. Urmează alte procese

DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a anunțat că a cîștigat, la Înalta Curte de Casație și Justiție, unul dintre procesele avute cu cei de la  GPG Company SRL, societatea care a operat fostul ștrand Termal – ZHH. Societatea ”a ocupat fără plată o suprafață de 12.707 mp din domeniul public, începând cu anul 2014”, spune primăria.

”Hotărârea judecătorească definitivă obligă societatea GPG Company SRL la plata către Primărie a 7 milioane jumătate lei plus încă 31.121 euro/lună până la eliberarea spațiului (393.510 lei chirie, 2.184.755 lei penalități pentru lipsa de folosință, 868.501 lei, dobânzi penalizatoare, 4.080.509,96, contravaloarea lipsei de folosință)”, anunță municipalitatea.

Primarul Dominic Fritz a amintit din nou despre mafia de pe malul Begăi.

”În timp ce oamenii onești din orașul nostru și-au construit afaceri plătindu-și chiriile, șmecherii de la Termal nu au plătit de 10 ani nimic. Este încă o victorie în campania de a recupera terenuri publice de la mafia de pe malul Begăi. Eu am ales să nu închid ochii și merg mai departe. Luptăm ca să recuperăm nu doar terenurile, dar și averile care s-au făcut din ocuparea lor ilegală. Suntem în instanță ca să cerem inclusiv răspunderea personală a administratorului pentru recuperarea sumelor. Vrem să amenajăm un Coridor de Agrement Urban unde timișorenii să se poată plimba, să poată face sport și să se relaxeze”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Având în vedere atitudinea necooperantă a reprezentanților GPG Company SRL, Municipiul Timișoara a promovat și o acțiune de antrenare a răspunderii administratorului, în vederea recuperării prejudiciului cauzat ca urmare a ocupării domeniului public în mod abuziv. Acțiunea se află în prezent pe rol la Tribunalul Timiș.

În luna iunie 2021, Primăria Municipiului Timișoara a demarat în instanță și acțiunea de evacuare necondiționată a celor care ocupă ilegal acest spațiu. În prezent, acțiunea se află la Tribunalul Timiș, urmând a fi repusă pe rol după victoria obținută de Primăria Timișoara la ÎCCJ. Primăria va merge mai departe pentru evacuare.

Comentarii

comentarii