Acasă Actualitate Primăria Timișoara caută proiectant pentru eficientizarea energetică a clădirii Liceului Teoretic „Jean-Louis...

Primăria Timișoara caută proiectant pentru eficientizarea energetică a clădirii Liceului Teoretic „Jean-Louis Calderon”

DISTRIBUIȚI

jl-calderonMiercuri, 7 septembrie, Primăria Timișoara a lansat licitația pentru serviciile de proiectare în cadrul investiției de creștere a eficienței energetice la Liceul Teoretic J.L.Calderon, str. Cornelia Sălceanu nr.11. Aceasta ar fi, potrivit unui comunicat al primăriei, una dintre cele trei investiții de reabilitare a unităților de învățământ pentru care s-au depus cereri de finanțare nerambursabilă prin PNRR. În total, ar fi vorba despre aproape 60 de milioane de lei pentru investiții în nouă corpuri de clădire de la Colegiul Tehnic „Henri Coandă”, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară și Liceul Teoretic „Jean-Louis Calderon”.

În cazul celui de la „Calderon”, obiectivul proiectului este de „înjumătățire a consumului de energie primară și a emisiilor echivalente de gaze cu efect de seră”. Intervențiile vizate sunt de înlocuire a sistemului de termoizolare, de schimbare a instalațiilor de încălzire și de îmbunătățire a sistemului de monitorizare și control a energiei termice. Școala va beneficia, de asemenea, de minim o stație de încărcare pentru vehicule electrice, cu o valoare maximă de 25 de mii de euro, țin să menționeze reprezentanții primăriei.

„Prin această investiție este vizată creşterea eficienţei energetice a clădirii, prin realizarea unor lucrări de intervenţie care determină diminuarea consumurilor energetice și lucrări conexe; reducerea consumului de energie pentru încălzirea clădirilor publice cu efect asupra reducerii costurilor de întreținere cu încălzirea, diminuarea efectelor schimbărilor climatice prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, creșterea independenței energetice prin reducerea consumului de combustibil utilizat la prepararea agentului termic”, se mai arată în comunicatul de presă al municipalității.

Valoarea totală estimată a contractului de proiectare pentru J.L.Calderon este de 187.226 lei fără TVA, iar durata este de 20 de luni. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare:20.09.2022, ora 15. Valoarea totală a proiectului este estimată la 6,2 milioane de lei, TVA inclus.

Comentarii

comentarii