Acasă Actualitate Primăria Timișoara cere demolarea terasei închise de la Symphony, odată cu semnarea...

Primăria Timișoara cere demolarea terasei închise de la Symphony, odată cu semnarea unui nou contract de închiriere

DISTRIBUIȚI

Societatea care deține cafeneaua Symphony, amenajată la parterul clădirii Operei va trebui să renunțe la terasa închisă pe care a amenajat-o, lipit de clădirea respectivă, cere Primăria Timișoara, odată cu semnarea unui nou contract de închiriere pentru spațiul respectiv. Construcția nu respectă regulamentul în domeniul respectiv, stabilit la nivel local, spune municipalitatea, care anunță că și chiria percepută pentru spațiul respectiv va fi majorată, conform hotărârii aprobate marți de Consiliul Local Timișoara.

Primăria Timișoara a decis să majoreze chiria percepută societății care deține cafeneaua. Conducerea primăriei a propus un contract pe un an, dar s-a negociat unul pe doi. Modificarea importantă se referă la valoarea chiriei percepute, una superioară celei actuale, dar nu îndeajuns de bine ”măsurată” de un specialist de la ANEVAR. Pentru spațiul din mijlocul mijlocului Timișoarei se propunea, în urma unei astfel de evaluări, o sumă de 20 de euro pe metrul pătrat. Primăria cere o nouă evaluare.

Proiectul de hotărâre supus votului CLT propunea un contract pe un an, conform tradiției pe care actuala conducere USR a municipalității dorește să o impună pentru toate contractele de acest fel. Proiectul a apărut pe ordinea de zi suplimentară a plenului.

De asemenea, la semnarea unui nou contract, cei care dețin cafeneaua vor avea la dispoziție 60 de zile de la semnarea unui nou contract pentru a demola structura montată sub formă de terasă în jurul clădirii operei, considerat a fi un monumnt de clasă A.
Prețul de 20 de euro pe metru pătrat, propus în urma unei evaluări, nu a fost acceptat de municipalitate, așa că s-a cerut o nouă evaluare.
Liderul grupului de consilieri locali ai USR, Paula Romocean, a spus că va depune plângere la ANEVAR, organizația evaluatorilor imobiliari, pentru rezultatul obținut în urma raportului de evaluare asupra chiriei. Prețul obținut, de 20 de euro pe metru pătrat, a fost considerat foarte mic, unul care nu reflectă valoarea actuală a chiriilor din centrul Timișoarei.
Liberalul Simion Moșiu, unul dintre cei mai prezenți consilieri locali la fiecare ședință, a propus un contract pe doi ani, nu pe un an, iar propunerea a fost acceptată de aleși. Ce nu a fost lămurit liberalul e de ce terasa nu corespunde.
„Ce nu e în concordanță, culoarea, designul?  E una din terasele reprezentative din oraș. Ce trebui să facă?”, a spus Moșiu în plen.

Dominic Fritz i-a explicat: acolo nu nicio terasă, e o construcție, cu acoperiș.
„E  o construcție, domnule consilier, nu sunt permise construcțiile (…) Poți să pui niște mese, dar atât. Sub mese aici e ceva. Nu puneți picioarele direct pe pavaj. Dar asta e regula. Trebuie să fie direct pe pavaj, nu pe altceva. Toate terasele au înțeles ce trebui să facă. Nu ai nevoie să ai acoperiș, nu ai nevoie să construiești ceva, ai nevoie să pui niște mese. Mergeți prin centru, unde mai găsiți o terasă construită? Lipită și de un monument de clasă A”, a vnit răspunsul din partea primarului Dominic Fritz.
Moșiu a fost supărat și a spus că dacă trebuie să stea pe terasă înseamnă că trebuie să facă reumatism.
„Deci trebuie să facem reumatism, adică stăm pe pavaj…”, a mai spus Simion Moșiu.

O altă problemă a construcției gen terasă este că blochează obținerea unei autorizații de protecție la incendiu.

Comentarii

comentarii