Acasă Actualitate Primăria Timișoara demolează unul din simbolurile Revoluției din 1989

Primăria Timișoara demolează unul din simbolurile Revoluției din 1989

2166
DISTRIBUIȚI

Primăria Municipiului Timișoara demarează joi, 6 septembrie, acțiunea “demolarea Baricadei 89” – unul din simbolurile Revoluției din 1989.

Unul dintre cele mai importante locuri din Timișoara lui 1989, îl constituie Baricada din Calea Girocului, baricadă făcută din troleibuze de timișoreni pentru a bloca accesul tancurilor în oraș!

“Baricada 89” este locul în care timișorenii au oprit cinci tancuri ale U.M.01115 Timișoara încărcate cu 275 de obuze, ce urmau să ajungă în oraș pentru a-i împrăștia pe demonstranți.

“Baricada 89” este locul în care timișorenii din Calea Girocului au purtat un adevărat război împotriva comandoului ce avea misiunea de a recupera aceste tancuri. Baricada 89 este locul în care și-au pierdut viața pentru libertate 11 persoane, iar alte 22 au fost rănite!

”Din păcate, municipalitatea nu a înțeles că acest loc trebuie protejat la adevărata valoare istorică și emoțională, fiind poate unul dintre cele mai importante locuri ale Revoluției din 1989! Dacă în alte țări, autoritățile știu să-și valorifice locurile istorice, promovându-le cu succes, la noi autoritățile calcă în picioare unul dintre cele mai importante locuri din oraș, în care timișoreni au fost ciuruiți pentru libertate.

Condamn public decizia administrației locale de a pune la pământ construcția de pe Calea Girocului, “Baricada 89”, locul în care timișorenii au blocat accesul tancurilor în oraș cu prețul vieții!

Dacă primarul orașului, domnul Nicolae Robu, împreună cu membrii Consiliului Local al Municipiului Timișoara mai au un ultim gram de respect față de acest loc și față de rudele celor care și-au pierdut viața în decembrie 1989, ar lăsa baricada la locul ei, bineînțeles cu condiția efectuării unor lucrări de modernizare, promovând acest loc!”, spune Jr. Alex-Mihai Dascălu, de la PRO România Timiș.

Comentarii

comentarii