Acasă Actualitate Primăria Timişoara, executată silit de Eon Energie pentru 10 milioane de lei

Primăria Timişoara, executată silit de Eon Energie pentru 10 milioane de lei

DISTRIBUIȚI

Eon Energie este la un pas de a executa silit Primăria Timişoara. Compania a câştigat în 2017 un proces prin care le cerea judecătorilor să oblige Primăria Timişoara şi Colterm la plata unei sume de aproape 30 de milioane de lei, bani ce reprezintă datorii ale Colterm către furnizorul de gaz. În urma sentinţei, Eon Energie a încasat aproximativ 20 de milioane de lei.

Pentru diferenţa neplătită, Eon a început executarea silită a Primăriei Timişoara. Compania are de recuperat de la Primăria Timişoara 10,3 milioane lei, dintre care 300.000 de lei sunt cheltuieli de judecată şi 400.000 de lei penalităţi de întârziere. La această sumă se adaugă peste 130.000 de lei onorariul executorului judecătoresc.

După începerea executării silite, Primăria Timişoara a depus în instanţă o contestaţie la executare în care a arătat că „executarea silită este inadmisibilă întrucât niciodată nu a refuzat punerea în executare de bună voie a titlului executoriu (n.r. a sentinţei)”. Primăria a arătat că intenţionează să achite de bună voie datoria restantă și a contestat onorariul de 135.000 de lei perceput de executorul judecătoresc. În proces, Eon Energie a arătat că din octombrie 2017 până în aprilie 2018, Primăria Timişoara nu a făcut nici un demers a-şi achita datoria restantă: „Deşi i s-a comunicat contestatoarei ce sumă are de achitat, încă din 05 octombrie 2017, până la data depunerii cererii de executare silită, respectiv data de 27 aprilie 2018, aceasta nu a achitat nimic din acest debit, având în vedere că cererea de executare silită este formulată pentru exact aceleaşi sume comunicate Municipiului Timişoara cu adresa din 05.10.2017, respectiv suma de 10.004.665J6 lei debit si 305.873 lei cheltuieli de judecată. Situaţia a rămas neschimbată şi în acest moment”. Judecătoria Timişoara a respins contestaţia la executare depusă de Primăria Timişoara ca inadmisibilă. Municipalitatea a depus apel, care se va judeca la Tribunalul Timiş. Şansele ca primăria să aibă câştig de cauză sunt minime, dar şi dacă ar obţine o amânare a executării silite, cele 10 milioane de lei trebuie plătite.

Sursa: adevarul.ro

Comentarii

comentarii