Acasă Actualitate Primăria Timișoara împarte, prin Centrul de Proiecte, jumătate de milion de lei...

Primăria Timișoara împarte, prin Centrul de Proiecte, jumătate de milion de lei sub forma unor „burse pentru artiști”

DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara vrea să împartă jumătate de milion de lei sub forma unor „burse pentru artiști”. Banii ar urma să fie împărțiți de Centrul de Proiecte către 37 de artiști din domeniile: arte vizuale, literatură, muzică și arte sonore, teatru, dans, performance, arte digitale și new media.

„Deschidem orașul către artiști, dar și farmecul creației artistice către oraș, pentru că cei care câștigă aceste burse vor organiza cel puțin un eveniment deschis publicului, în anul Capitalei Culturale. Pot fi audiții muzicale, ateliere deschise, lansări de carte, dezbateri, lecturi publice, performance-uri, expoziții sau orice altă modalitate de interacțiune cu publicul propune artistul. Pe lângă cele 17,5 milioane de lei cu care am susținut anul acesta evenimente organizate de operatori culturali, acum vrem să susținem și artiști care nu au în spatele lor o organizație și care de multe ori se zbat în găsirea de susținere care să le asigure perioade liniștite de creație pentru profesia lor”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Cei interesați sunt invitați să aplice pe centruldeproiecte.ro/energie până pe 21 noiembrie. Desfășurarea activității de creație artistică și a evenimentelor deschise publicului se fac în perioada 16 decembrie 2022 – 30 iunie 2023. Programul de sprijin pentru creatori și profesioniști „Energie!” face parte din „Power Station”, componentă a programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, implementat de Centrul de Proiecte.

Comentarii

comentarii