Acasă Actualitate Primăria Timișoara, într-un final, proprietar pe clădirile și terenurile de la CNB....

Primăria Timișoara, într-un final, proprietar pe clădirile și terenurile de la CNB. A plătit, în ultimii șase ani, 4,6 milioane de euro Episcopiei Romano-Catolice

DISTRIBUIȚI

colegiul banateanDupă 6 ani, Primăria Timișoara devine proprietarul clădirilor și terenurilor de la Colegiul Național Bănățean. Vineri, 13 ianuarie, a fost plătită și ultima tranșă din totalul de 4,6 de milioane de euro agreat în contractul semnat în martie 2017 cu Episcopia Romano-Catolică. Negocierile pentru cei 13.000 de metri pătrați de teren construit și necostruit, inclusiv imobilele în care învață elevii de la Colegiul Național Bănățean, Liceul Teoretic Sârbesc „Dositei Obradovici și Colegiul de Vest”, au început în 2014.

„Sunt două vești bune: nu mai plătim chirie și putem să începem investițiile pentru modernizarea școlilor din zona asta: Colegiul Bănățean, Liceul Sârbesc și Colegiul de Vest, toate în același complex de clădiri pe care l-a cumpărat primăria. Chiar dacă clădirile nu au fost ale primăriei, nu am stat degeaba și am pregătit deja un proiect pentru un Campus Verde Inteligent și vom începe consultarea cu părinții, profesorii, elevii, managementul școlilor pentru ca viitorul proiect să funcționeze pentru toată lumea. După consultare, lansăm licitația pentru proiectare”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Reprezentanții instituției vorbesc de anumite întârzieri la finalizarea plății, existente din vremea administrației Robu: „Imobilele au fost cumpărate de la Episcopia Romano Catolică la prețul de 4,6 milioane de euro (21 milioane de lei). Eșalonarea inițială a fost prevăzută pe o perioadă de 3 ani (2017-2019), perioadă în care s-au plătit aproximativ 12,5 milioane de lei. În februarie 2021, existau plăți restante în valoare de 8,5 milioane de lei. Valoarea restantă a fost re-eșalonată pe o perioadă de 2 ani, iar ultima plată a fost achitată în 13 ianuarie 2023”.

Comentarii

comentarii