Acasă Actualitate Primăria Timișoara, lovită brusc de hărnicie. Curăță pentru prima dată un teren...

Primăria Timișoara, lovită brusc de hărnicie. Curăță pentru prima dată un teren pe care îl are în proprietate de peste 12 ani

DISTRIBUIȚI

Fritz a (re)descoperit că are la dispoziție un teren primit de oraș de la Armată încă din anul 2011. Și nu vorbim despre o grădinuță de câțiva metri pătrați ca cea din Calea Aradului, un teren ”acaparat” de un clan de romi prin plantarea unui gard viu, ci despre un ditamai terenul, de 3,7 hectare. Brusc și inexplicabil, respectivul lot de peste trei hectare, situat la intersecția Căii Aradului cu strada Grigore Alexandrescu, a devenit obiect de interes pentru cei de la primărie.

Echipele de muncitori s-au prezentat, marți, în frunte cu edilul-șef, să defrișeze și să curețe jungla plină de gunoaie și de cetățeni fără adăpost care locuiau acolo în niște clădiri dezafectate. E greu de explicat cum de până acum cei de la primărie nu știau că au în proprietate o asemenea bijuterie, de o valoare destul de mare, zona fiind una dintre cele mai căutate din punct de vedere imobiliar, la ora actuală, în Timișoara.

Un lucru este sigur, primarul Dominic Fritz știa sigur că acolo există acel teren al orașului, în urmă cu cinci ani își făcea în fața terenului reclamă electorală, anunțând că dacă ajunge primar va ridica acolo un nou spital municipal. Ei bine, el a ajuns la cel de-al doilea mandat și ideea e demult istorie, Municipalul a fost deja mutat câteva sute de metri mai încolo, în vecinătatea viitorului Centru Regional Oncologic, ce se va ridica pe ruinele a ceea ce trebuia să fie inițial … același Spital Municipal.

Revenind la terenul redescoperit, oamenii primăriei au intrat efectiv cu buldozerul acolo și au început să dărâme gardul de beton care înconjura terenul aflat între strada Alexandrescu și Campusul Studențesc al Universității de Științele Vieții. În plus, surprinzător pentru ei, acolo au descoperit o adevărată junglă, plină cu gunoaie și deșeuri adunate de oamenii străzii, care își găsiseră adăpost pe terenul părăsit al orașului.

Reprezentanții Primăriei Timișoara s-au apucat să facă lună și bec pe un teren din Calea Aradului, după ce a aflat că îi aparține din 2011. Sunt 3,7 hectare pe care Ministerul Apărării l-a transferat municipalității în anul respectiv, dar pe care municipalitatea se pare că nu intervenise de atunci. Acum adună gunoaie de acolo și demolează un gard care înconjura terenul.

Redescoperirea imobiliară a primarului Fritz i-a oferit acestuia prilejul să anunțe marea curățenie, care vine la peste zece ani de când picior de angajat al primăriei sau al Poliției Locale nu mai pusese, cel mai probabil, piciorul pe acolo.

„Este cea mai mare acțiune de igienizare a unui spațiu public de până acum. Luăm la pas aproape 4 hectare de teren și curățăm deșeurile abandonate și construcțiile improvizate care au apărut aici în ultimul deceniu. Acțiunea pe care am demarat-o astăzi va dura și în perioada următoare, până când întreaga zonă devină sigură și curată”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Cei de la primărie spun că pe teren au fost descoperite cantități mari de deșeuri desfășurate pe toată suprafața, precum și construcții temporare. Persoanele fără adăpost, care utilizau terenul ca locuință temporară, au fost preluate de Direcția de Asistență Socială și Poliția Locală, pentru a primi servicii și consiliere socială.

”Terenul a fost în proprietatea Ministerului Apărării până în 2011, când a fost transferat Primăriei Timișoara pentru sistematizarea zonei și pentru a construi locuințe sociale. În această săptămână a început un proces major de curățare a terenului, realizat cu sprijinul echipelor Primăriei, Poliției Locale, Direcției de Asistență Socială, precum și al companiilor municipale”, a mai anunțat municipalitatea.

Locuințe sociale nu s-au mai realizat niciodată acolo, dar blocuri cu sute de apartamente da. În acest moment, acolo este zona din oraș unde se ridică cele mai multe noi asemenea clădiri de locuințe. Toată zona ”duduie” de astfel de inițiative, iar,, de curând, chiar lângă terenul fantomă un astfel de investitor a defrișat un nou ”plaț” numai bun pentru a ridica un nou bloc. Desigur, poate fi doar o simplă coincidență că cele două operațiuni au pornit în paralel. Primăria nu a anunțat ce dorește să facă pe cele 3,7 hectare despre care părea că nu știe că există, încă din 2011.

Comentarii

comentarii