Acasă Actualitate Primăria Timișoara mai vrea peste 300 de milioane de lei pentru autobuze,...

Primăria Timișoara mai vrea peste 300 de milioane de lei pentru autobuze, troleibuze și tramvaie „nepoluante”

DISTRIBUIȚI

Consilierii locali din Timișoara vor vota joi, 13 octombrie, un nou proiect de hotărâre prin care se dorește atragerea de fonduri prin PNRR. De această dată, pentru achiziția a 30 de autobuze electrice, 17 tramvaie și 8 troleibuze cu motor electric. Suma solicitată s-ar ridica la peste 300 milioane de lei: 259 prin PNRR și 49 (TVA-ul) din bugetul de stat.

„Ținta noastră este ca în următorii ani să înlocuim vechea flotă de transport public cu vehicule nepoluante și să avem un transport public confortabil, modern și 100% verde. În această toamnă așteptăm primele autobuze electrice să ajungă la Timișoara în urma unui parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, avem în evaluare achiziția a 25 de troleibuze noi și acum depunem documentația tehnică pentru încă 55 de mijloace de transport public nepoluante. Doar modernizând transportul public putem să îmbunătățim circulația în Timișoara”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Finanțarea ar fi de 259 milioane de lei, fonduri provenite prin PNRR, la care se adaugă 49 de milioane de lei pentru TVA, cheltuieli suportate din bugetul de stat. Distribuția ar fi următoarea: 85,4 milioane de lei pentru autobuze, 199,2 milioane de lei pentru tramvaie și 23,9 milioane pentru troleibuze. În primăvară, Primăria Timișoara a depus o altă cerere de finanțare pentru achiziția a 25 de troleibuze, care încă se află în evaluare.

Comentarii

comentarii