Acasă Actualitate Primăria Timișoara mai vrea să modernizeze 29 de kilometri de țevi din...

Primăria Timișoara mai vrea să modernizeze 29 de kilometri de țevi din rețeaua de termoficare

DISTRIBUIȚI

Luni, 10 octombrie, Primăria Timișoara anunță că a lansat o nouă licitație pentru reabilitarea rețelei de termoficare. Vorbim de licitația pentru întocmirea studiului de fezabilitate, precum și identificarea celei mai bune surse de finanțare nerambursabilă disponibilă și întocmirea cererii de finanțare pentru schimbarea a încă 29 de km de conducte de termoficare. Ar fi a treia etapă de retehnologizare, cea de-a doua fiind încă în desfășurare și urmând a se încheia anul viitor.

În ceea ce privește etapa care a intrat în licitație, din totalul vizat prin proiect, 11 kilometri sunt aerieni și se află în proximitatea CET Sud și a căii ferate din sudul Timișoarei. Cu această investiție, întreaga rețea de transport va fi retehnologizată, asta însemnând că toate țevile vor fi cu izolație modernă și din material mai rezistent la coroziune. Durata de viață estimată a noilor țevi va fi de trei decenii, în care va fi redus la minim numărul de avarii din sistemul de transport al agentului termic.

„Lupta pentru modernizarea sistemului de încălzire din Timișoara este una dificilă și de lungă durată. În ultimii doi ani am schimbat peste 26 de km de rețea și mai avem încă trei din actuala etapă. Pregătim următoarea investiție majoră pentru rețeaua de termoficare, adică modernizarea a încă 29 de km de rețea, veche și uzată, care iarnă de iarnă ne produce zeci de avarii, adică bani cheltuiți în plus și disconfort în casele abonaților Colterm”, transmite primarul Dominic Fritz.

Valoarea estimată pentru un proiect de această mărime este de peste 200 de milioane de lei și va fi actualizată în urma elaborării studiului de fezabilitate și aprobarea indicatorilor tehnico-economici în consiliul local.

Termenul de depunere al ofertelor este 01.11.2022

Anunțul de participare de pe SEAP poate fi consultat aici:

https://www.e-licitatie.ro/pub/notices/simplified-notice/v2/view/100173828

 

Comentarii

comentarii