Acasă Actualitate Primăria Timișoara: peste 600 de arbori, 3.000 de arbuști și 300.000 de...

Primăria Timișoara: peste 600 de arbori, 3.000 de arbuști și 300.000 de plante, sădiți în ultimele două luni

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 21 decembrie, reprezentanții Primăriei Timișoara prezintă bilanțul primelor două luni ale celei mai recente campanii de plantare: 616 arbori, 3.396 de arbuști, 860 plante perene, 144.000 plante bienale și 150.000 de lalele, narcise și zambile, plantați în spațiile verzi din Timișoara. Acțiunea va continua până în primăvara anului viitor.

„Am avut o mobilizare de forțe în această toamnă pentru a îmbogăți spațiul verde din cartiere și din zona centrală a Timișoarei. Am extins plantarea de plante perene pe bulevarde pentru că au costuri de întreținere mai mici și viață mai lungă. Cheltuim cu chibzuință banul public și suntem atenți la resursele de apă în perioada verii. Continuăm campania de plantări în primăvară. Ajungem în fiecare cartier”, a spus primarul Dominic Fritz, potrivit unui comunicat de presă al primăriei.

În același comunicat de presă, reprezentanții municipalității spun că, în prima jumătate a lunii decembrie, s-au plantat arbori sau arbuști în următoarele locații: Piața Victoriei, splaiul T. Vladimirescu, Aleea Cetinei, str. Ardealului, str. Bucovina, str. Eugen Cuteanu, str. Ioan Slavici, str. N. Andreescu, str. Leonard, str. Martir Gogu Oprea, str. M.Petru Domășneanu, str. Constructorilor, str. Horia Rusu, str. Luminița Boțoc, str. Ostrogovich, Calea Sever Bocu, Calea Aradului, str. Carei, str. Horia Măcelariu, str. Ion Luca Bănățeanul, str. Lugojului, str. Martir Dan Carpin, str. Martir Silviu Mohoton.

„S-au făcut plantări în parcuri, în alveole, pe splaiuri, și aliniamentele de pe mari artere de circulație. În mod particular, pe Splaiul Tudor Vladimirescu s-au plantat peste 1.000 de arbuști în aliniament, lângă pista de pe malul Bega. În total, în această campanie care pregătește Timișoara de primăvară se vor planta 1100 de arbori, 850 de arbuști în parcuri, peste 336.000 de plante, printre care 550 de trandafiri. În Parcul Justiție vor înflori 127.000 de lalele, narcise și brândușe”, se încheie comunicatului.

Comentarii

comentarii