Acasă Administraţie Primăria Timișoara plătește 35 de milioane de lei pentru compensarea pierderilor tehnologice...

Primăria Timișoara plătește 35 de milioane de lei pentru compensarea pierderilor tehnologice ale Colterm

DISTRIBUIȚI

Colterm reușește să recupereze 35 de milioane de lei din datoriile pe care Primăria Timișoara le are către propria companie de termoficare. O veste bună, chiar dacă vorbim doar de datorii din 2022. banii vor fi folosiți în scop bun, pentru cumpărarea de certificate verzi, pentru a se evita plata unei noi amenzi imense.

Proiectul de hotărâre a apărut la consilierii locali cu vreo 16 minute înainte de vot așa că aleșii locali au aprobat ceea ce li s-a cerut cu încredere deplină, dar fără a știi exact despre ce e vorba. În aceste condiții, Radu Țoancă, consilier local, a întrebat primarul despre ce e vorba și ce sumă e în cauză. După ce a explicat că sunt datorii de demult, din 2022, și că ar mai fi de plată încă 20 de milioane de lei.

”Noi vorbim de pierderile pe anul 2022, pentru că pe anul trecut încă nu s-a făcut bilanțul energetic. Suma pe care o aprobăm azi e din 2022. Obligațai luării certificatelor revine Colterm, dar pot să vă spun că prețul acestor certificate a scăzut și Colterm a începtu deja să le cumpere. Trebuie să întreb la colegi cât a mai rămas de plătit.  Eu mă aștept ca cu această sumă să poată închide această achiziție”, a spus Fritz.

După o scurtă pauză a revenit.

”Colegii îmi spun că au mai rămas 20 de milioane”, a anunțat Fritz.

Municipalitatea timișoreană a dorit să scape de plata acestor pierderi tehnologice induse, adică sumele date pentru că din țevile vechi și ciuruite, care aparțin primăriei, curge apa încălzită la Colterm, ceea ce produce pierderi semnificative. În acest caz a dorit să preia singură transportul agentului termic, fără să aibă niciun fel de structură, personal sau expertiză în domeniu. Până la urmă a renunțat la idee.

În 2023, Primăria Municipiului Timișoara a înlocuit 29 de kilometri de rețea secundară și primară și a modernizat 25 de puncte termice din oraș.

Comentarii

comentarii