Acasă Actualitate Primăria Timișoara primește un cadou de Paști de la Colterm, în valoare...

Primăria Timișoara primește un cadou de Paști de la Colterm, în valoare de 21 de milioane de lei

DISTRIBUIȚI

Municipalitatea timișoreană primește cadou de Paști o factură de 21 de milioane de lei, emisă de societatea Colterm, pentru subvenția aferentă lunii martie, anunță consilierul local Roxana Iliescu. Societatea de termoficare a primit aprobarea pentru bilanțul tehnologic, așa că va cere de la municipalitate 110 milioane de lei.

”Iepurașul și nu Moș Crăciun pe care l-a tot invocat primarul Fritz în problema Colterm, i-a adus acestuia o factură fiscală de 21 mil. lei și Avizul ANRE pe Bilanțul tehnologic pe 2022, care relevă o datorie a municipalității fața de Colterm în valoare de 110 mil. Lei!! Știți vorba aia, de ce ți-e frică nu scapi? Exact asta i s-a întâmplat primarului Fritz și “salvatorilor” care urgent trebuie să achite niște zeci de milioane de lei pe care municipiul îi datorează societății Colterm! Iată că nici nu se mai pune problema de sprijin din partea municipalității în achiziționarea Certificatelor de CO2, ci doar de a-și achita obligațiile bănești pe care le are față de această societate… pentru că, așa cum am susținut în mai multe rânduri, datoriile municipiului sunt mult peste contravaloarea Certificatelor de CO2 pe care Colterm e obligată sa le achiziționeze pana la sfârșitul acestei luni!”,a anunțat Roxana Iliescu.

Dacă tot a refuzat plata sumei de 100 de milioane ca avans în contul sumelor datorate, Primăria va trebui acum să își achite datoriile către Colterm, mai spune consilierul local. Primul ”cadou”, 21 de milioane de lei.

”Le-am spus de luni de zile că aici se va ajunge, în schimb, de fiecare dată au răspuns cu aroganță, autosuficiență și o lipsă de responsabilitate de neimaginat!

Așadar: în cursul zilei de ieri, Colterm SA în insolvență a notificat Primăria referitor la faptul că a primit avizul ANRE pe Bilanțul tehnologic. Suma avizată la care se ridică pierderile tehnologice induse pe anul 2022 (agentul termic care se scurge în pământ prin țevile găurite/ neizolate ale municipiului), se ridică la 92 mil. lei + TVA (total aproximativ 110 mil. Lei). În cursul zilei de ieri (n.r. miercuri), Colterm a transmis Primăriei factura fiscală aferentă subvenției pe luna martie 2023 în valoare de 21 mil. Lei. Prin urmare, trebuie convocat Plen de îndată pentru aprobarea Bilanțului tehnologic avizat de ANRE și totodată pentru aprobarea cel puțin a unei plăți parțiale reprezentând pierderile tehnologice induse”, conform Roxanei Iliescu.

Ea amintește de refuzul conducerii USR a primăriei de a aproba acest avans, numind situația  una ridicolă.

”Realizați ridicolul situației? Useriștii au respins degeaba de două ori proiectul care a vizat plata către Colterm a 100 mil. lei în plenurile din 23 martie și 3 aprilie.

Comentarii

comentarii