Acasă Actualitate Primăria Timişoara, principalul finanţator al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană, susţine Nicolae...

Primăria Timişoara, principalul finanţator al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană, susţine Nicolae Robu

1116
DISTRIBUIȚI

Dacă la începutul ideii de Capitală Culturală Europeană 2021, mulţi dintre timişoreni şi chiar dintre administratorii oraşului erau convinşi că spiritual civic va predomina şi că chiar agenţi economici vor participa financiar la susţinerea proiectului, s-a constatat că a fost o supraestimare.

Primarul Nicolae Robu vorbeşte într-o postare pe facebook despre “LUCRURI CARE TREBUIE ȘTIUTE” în acest sens, susţinând că primăria este principalul finanţator al proiectului:

“Timișoara va fi capitală a culturii europene în 2021. Și-a câștigat acest titlu printr-o competiție foarte grea. Pe tot parcursul evoluției ideii și apoi a proiectului de materializare, principalul finanțator, în mod detașat, a fost Primăria Timișoara. Până la câștigarea titlului, explicația pentru lipsa de susținere din partea altor actori -inclusiv firmele timișorene- a fost că ‘și-așa Timișoara n-are șanse’. Ei bine, cei ce am crezut și credem în Timișoara am jucat toate șansele așa cum le-am văzut noi, până la capăt și am câștigat. Fără a mai avea explicații acum, iată cine susține proiectul victorios și cu cât, respectiv în ce cotă parte, fiecare”. Potrivit tabelului prezentat, în perioada 01.01.2018 . 06.03.2019, PMT şi Casa de Cultură a Municipiului au dat peste 5 milioane de lei (82,4%), CJT şi Centrul de Cultură şi Artă Timiş au contribuit cu aproape 545.489 lei (9%), Ministerul Culturii a dat 255.180 lei (4,2%), iar din cotizaţii, de la alţi membri şi sponsori, cumulat, a-su adunat 267.903 lei (4,4%). Potrivit tabelului publicat de primar, totalul încasărilor în această perioadă a fost de 6.079.107 lei.

Comentarii

comentarii