Acasă Actualitate Primăria Timișoara promovează transparența. În WC-ul public din Piața Victoriei

Primăria Timișoara promovează transparența. În WC-ul public din Piața Victoriei

2351
DISTRIBUIȚI

A fost nevoie de un consiliu special înființat pentru turismul din oraș (care între timp s-a desființat din cauză că nu era băgat în seamă) pentru ca municipalitatea să pună la punct toaleta publică din Piața Victoriei, închisă din anul 2004. După aproape 14 ani în care a stat cu lacătul pe el, WC-ul a fost în sfârșit redeschis, însă cu o serie de probleme care afectează intimitatea persoanelor ce o folosesc.

”Redeschiderea toaletei publice din centrul orașului este binevenită, cu atât mai mult cu cât, în Piața Victoriei sunt organizate diferite spectacole, însă spectacolul cel mai mare se derulează în interiorul acestor toalete, pentru că bărbații pot fi văzuți din exterior printr-un acoperiș de sticla transparentă, în cele mai interesante poziții, precum manechinii destinați utilizării la orele de anatomie. Bine că nu se vede interiorul cabinelor de wc!

Trag un semnal de alarmă societății COLTERM SA implicată în realizarea acestei toalete, care s-a gândit să proiecteze un astfel de acoperiș transparent, prin care bărbații pot fi personajele unor scene penibile care duc atingere vieții private! Cred că cineva a refuzat să gândească proiectul până la capăt sau a vrut să ne arate că e tare glumeț, pentru că sticla putea fi una mată, împiedicând astfel vizibilitatea celor care le folosesc!

Potrivit consilierului personal al primarului Nicolae Robu, Cătălin Iapă, lucrările de reabilitare au fost executate de COLTERM SA, societate care se ocupă de întreținerea și reparațiile la toate clădirile Primăriei…. Probabil COLTERM SA, urmare a situației financiare în care se află datorită administrației locale, a dorit să se răzbune într-un fel, găsind această soluție : geamul transparent.

Potrivit aceluiași consilier, în Timișoara sunt 12 toalete publice fixe deținute de primărie cu program de funcționare zilnic între orele 07 și 23, îngrijite de personalul SDM până în anul 2021… Acestea sunt amplasate în Parcul Central, Parcul Botanic, Piața Unirii, Piața Țepeș Vodă, Parcul Rozelor, Parcul Copiilor, Piața Traian, Parcul Uzinei, str. Ciprian Porumbescu – Bălcescu, Reșiței – Iuliu Maniu-Carol I și Parcul Carmen Sylva, ultima fiind ÎNCHISĂ de foarte mulți ani, însă domnul Iapă habar nu are (pe această cale le reamintesc celor din Primăria Municipiului Timișoara – Direcția Edilitară, ca din data de 06.08.2018 am înaintat o solicitare pentru redeschiderea toaletei publice din parc!!!).

Municipalitatea ne arată încă odată că are umor și că iubește să arunce cu banii publici pe lucrări realizate fără ca cineva să gândească până la capăt, întărind ideea că bunul simt și respectul față de cetățeni lipsește cu desăvârșire!

Păcat ca o lucrare atât de necesară în centrul orașului este realizată în bătaie de joc… Oare domnul primar, Nicolae Robu folosește această toaletă???”, spune Alex Mihai Dascălu.

Comentarii

comentarii