Acasă Actualitate Primăria Timișoara redeschide două centre de vaccinare, odată cu creșterea cererii de...

Primăria Timișoara redeschide două centre de vaccinare, odată cu creșterea cererii de imunizare

466
DISTRIBUIȚI

Marți, 28 septembrie, reprezentanții Primăriei Municipiului Timișoara anunță că două centre de vaccinare împotriva COVID-19 asigurate de municipalitate se redeschid. Este vorba despre cele de la Vox Technology Park și Muzeul de Transport Public. Vor fi, în total, patru noi fluxuri: două de Johnson&Johnson și câte unul de Pfizer și Moderna.

Cele două centre au fost închise cu câteva luni în urmă, atunci când ritmul de vaccinare a început să scadă în Timișoara, cum de altfel s-a întâmplat în toată țara. Recent, odată anunțate anumite excepții de la restricții pentru persoanele vaccinate, cetățenii au reînceput să se imunizeze.

Până acum două săptămâni, în județ, se vaccinau între 300 și 600 de persoane pe zi, poate chiar mai puține în weekend. În ultimele zile, însă, situația în Timiș a stat astfel: duminică – 550 de doze administrate, sâmbătă – 938, vineri – 1.454, joi – 1.489, miercuri – 1.234, marți – 1.024.

Vă amintim că persoanele vaccinate beneficiază de anumite excepții de la restricții. De exemplu, în localitățile cu rate de infectare între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori, doar persoanele care au „certificat verde”, atât vaccinate, cât și care au rezultat negativ la un test RT-PCR sau rapide de COVID-19 sau au trecut prin boală, pot intra în restaurante, cafenele, săli de sport sau alte locații închise. În plus, în localitățile cu rate de peste 6, doar cei vaccinați scapă de restricțiile de circulație de după ora 20.00. Indiferent de rată, anumite evenimente sportive sau de divertisment cer același „certificat verde” la intrare.

Despre centrele redeschise la Timișoara, reprezentanții primăriei transmit: „Programul centrelor va fi extins la 12 ore pe zi, iar un flux are o capacitate zilnică de 96 de persoane care se pot vaccina. În total, va exista la nivel de oraș capacitatea de a vaccina până la aproximativ 2000 de persoane pe zi”.

În acest moment, fluxurile actuale asigurate de Primăria Municipiului Timișoara sunt:

1. Centre Fixe:

  • Bega-Tehnomet (Pfizer, J&J, Astra);
  • Fundatia Judeteana pentru Tineret Timis (Pfizer, J&J);
  • Iulius Mall (2x Pfizer, J&J);
  • Incuboxx (Pfizer, J&J);
  • Vox Technology Park (Moderna, J&J):
  • Muzeul de Transport Public (Pfizer, J&J);

2. Centre Drive-thru:

  • Selgros (Pfizer, J&J);
  • Shopping City (Pfizer, J&J);

3. 4 echipe de vaccinare mobile.

Comentarii

comentarii