Acasă Actualitate Primăria Timișoara reia, pentru a treia oară, licitația pentru stadionul de tip...

Primăria Timișoara reia, pentru a treia oară, licitația pentru stadionul de tip „lego” din Calea Buziașului

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 21 septembrie, Primăria Timișoara a lansat din nou licitația pentru realizarea proiectului tehnic și executarea lucrărilor pentru noul stadion pe structură metalică din Calea Buziașului, cunoscut drept „stadionul de tip lego”. Ar fi pentru a treia oară când se caută firmă care să proiecteze și execute lucrările. Data trecută, deși inițial s-au arătat interesate cinci companii, niciuna nu a mai depusă ofertă, din cauza valorii prea mici. La începutul lui august, consilierii locali au fost de acord cu creșterea prețului, astfel că acum se încearcă din nou.

„Municipalitatea dorește dezvoltarea infrastructurii sportive, iar prin construirea noului stadion, se va realiza și o amenajare a spațiului urban, acolo unde în prezent se află un teren viran.În partea de nord și vest, se regăsesc clădiri în care se desfașoară activitate economică, în partea de est se regăseşte un drum de acces, iar în partea de sud Calea Buziașului. Valorificarea suprafeţelor de teren fără utilitate, cu programe pentru populaţie, este un pas necesar, care aduce plus valoare fondului construit învecinat și contribuie la îmbunătățirea nivelului de trai”, transmit reprezentanții primăriei.

Stadionul va ocupa o suprafață de peste 9.000 mp și avea un număr minim de 9.000 de locuri, dintre care 508 vor fi de tip VIP, iar 102 la loje. Lângă viitorul stadion va fi amenajat și un parc cu loc de joacă, precum și o parcare. Viitorul stadion va putea găzdui competiții oficiale de fotbal, precum și antrenamentele echipelor din centrele de copii și juniori.

„Noua construcție va avea fundația din beton și structură metalică și va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB (International Football Association Board). Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate – structuri ușoare din materiale compozite, pentru a obține o iluminare naturală datorită proprietăților specifice membranei”, mai precizează reprezentanții primăriei.

Aceștia mai spun că, deoarece în zonă nu se găsesc spații verzi, destinaţia de agrement se completează prin amenajarea unei zone verzi, tip parc, cât și a mai multor locuri de parcare pentru locuitorii zonei și pentru cei care își desfășoară activitatea profesională în zonă.

Valoarea estimată pentru realizarea Proiectului Tehnic și a execuției lucrărilor fiind acum de 102.252.657 lei, fără TVA. Sursa de finanțare a investiției este bugetul local. Durata contractului este de 31 de luni. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare:31.10.2022, ora 15.

Comentarii

comentarii