Acasă Actualitate Primăria Timișoara, sesizată încă o dată la Inspectoratul de Stat în Construcții....

Primăria Timișoara, sesizată încă o dată la Inspectoratul de Stat în Construcții. De această dată, din cauza catargelor

2306
DISTRIBUIȚI

Odată cu ieșirea din starea de urgență, timișorenii au putut observa unul dintre ultimele demersuri ale Primăriei Timișoara: montarea a încă două catarge în oraș. Cele două, apărute în Calea Lipovei și în Calea Șagului, duc numărul total al acestora la șase, după ce, anul trecut, au mai fost montate două în fața Catedralei Mitropolitane, unul în intersecție de la Michelangelo cu I.C. Brătianu și celălalt la Punctele Cardinale.

Prețul pentru instalarea fiecăruia, conform documentației pentru cel care trebuia instalat în Piața Libertății, dar care nu a mai ajuns acolo, este de aproximativ 200.000 de lei. Când au apărut primele două, primarul Nicolae Robu a spus că ideea i-a aparținut lui Culiță Chiș, șeful Direcției Drumuri.

În cazul catargelor din fața Catedralei, Direcția pentru Cultură Timiș, în noiembrie 2019 anunța că investighează documentația aferentă lucrărilor. Acum, timișoreanul Lucian Serdean a sesizat Inspectoratul de Stat în Construcții, pentru o posibilă lipsă a autorizației de construcție. Acesta este cel care a sesizat ISC și în speța în care primarul Nicolae Robu a primit o amendă de 10.000 de lei, pentru semnarea unei documentații neconforme, în cazul a unor case construite pe locul care apărea ca „spațiu verde” în planurile urbanistice.

„Dezvoltarea în forță în Timișoara nu este doar ilegală, în cea mai mare măsură este și de prost gust. Atunci oameni care toată viața au avut peștele din sticlă pe televizor și s-au considerat superiori celor cu studii de artă, arhitectură, design, atunci avem o problemă gravă care se produce ca o reacție în lanț și scara valorilor este răsturnată și promovată drept dezvoltare în forță. Dacă la instaurarea comunismului în România toate elitele ce nu au putut fi reeducate au sfârșit în pușcării, acest proces a fost reluat in epocă robuliană, când ultimii profesioniști din administrația locală au fost eliminați pentru a fi înlocuiți cu oameni de factură slabă, fără pregătire în domeniu dar în schimb extrem de umili și servili, dispuși să-și sacrifice viitorul pentru ilegalitățile ce le girează zi de zi. Așa au fost puse baze unei grupări de criminalitate organizată conduse de cel mai cinstit și corect primar din Romania.

Am sesizat din nou Inspectoratul de Stat în Construcții asupra apariției catargelor în Timișoara ce nu dețin autorizații de construire așa cum cere legea. De mai bine de un an de zile sesizez o multitudine de construcții ilegale în Timișoara încât directoarea IRC VEST a dat dispoziție să nu mi se mai răspundă la sesizări. Cu toate acestea șefi din primărie precum și primarul au fost răsplătiți cu amenzi numeroase pentru girarea unor construcții ilegale, amenzi ce au rămas valabile și după contestarea lor în instanța de judecata”, scrie, pe Facebook, timișoreanul.

Sesizarea lui Serdean către ISC vizează cinci catarge, toate mai puțin cel de la Punctele Cardinale. Acesta cere aplicarea măsurilor legale în vigoare și oprirea lucrărilor dispuse de Primăria Timișoara fără documentația completă.

Comentarii

comentarii