Acasă Administraţie Primăria Timișoara și Colterm obligate de judecători să-și achite datoriile către E.On

Primăria Timișoara și Colterm obligate de judecători să-și achite datoriile către E.On

1325
DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel Târgu Mureş a emis o sentinţă definitivă care obligă Primăria Timişoara şi Colterm să plătească companiei E.On suma de peste 28 de milioane de lei. Banii reprezintă preţul gazului furnizat societăţii de termoficare din Timişoara, însă neachitat. La cei 28 de milioane de lei se adaugă 400.000 de lei  penalităţi de întârziere şi 300.000 de lei cheltuieli de judecată.

Compania E.On Energie România a dat în judecată Primăria Timișoara și societatea de termoficare Colterm, pentru facturile neachitate pentru gazele naturale livrate în perioada februarie – mai 2016. Procesul s-a judecat la Tribunalul Specializat Târgu Mureș, în august 2016, iar instanța a dat dreptate furnizorului. În luna februarie a acestui an, instanța a decis că Primăria Timișoara și societatea de termoficare trebuie să plătească către E.On Energie România aproape 29 de milioane de lei, din care puțin peste 450.000 de lei reprezentau penalitățile de întârziere. Contestațiile depuse de Primăria Timișoara și Colterm s-au judecat la Curtea de Apel Târgu Mureș, unde instanța le-a respins, iar sentința este definitivă.

„Respinge excepția inadmisibilității invocată de pârâte prin întâmpinare. Admite cererea formulată de reclamanta societatea E. ON Energie România SA (…) în contradictoriu cu pârâta Municipiul Timișoara, prin Primar, și Compania Locală de Termoficare Colterm SA. Obligă pârâtele să-i plătească reclamantei, suma de 28.528.287,58 lei, cu titlu de preț al gazelor naturale livrate și neachitate pentru perioada februarie – mai 2016 și suma de 456.377,58 lei, cu titlu de penalități de întârziere aferente debitului principal”, se arăta în decizia instanței.

Reprezentanţii Colterm spun că societatea nu va avea probleme cu furnizarea căldurii din Timişoara, fiind asigurat stocul de carbune care să asigure producerea căldurii.

Comentarii

comentarii