Acasă Actualitate Primăria Timișoara și voluntarii Salvo încep marcarea adăposturilor civile cu „triunghiuri albastre...

Primăria Timișoara și voluntarii Salvo încep marcarea adăposturilor civile cu „triunghiuri albastre în pătrate portocalii”

DISTRIBUIȚI

Pe mai multe blocuri din Timișoara vor apărea, în curând, „triunghiuri albastre în pătrate portocalii”, semnul care înseamnă că imobilul are adăpost civil, anunță viceprimarul Cosmin Tabără. Deși autoritățile locale speră să nu fie nevoie de folosirea acestora, pregătirile sunt obligatorii, spune tot liberalul. Activitatea va fi realizată de voluntarii de la Salvo, cu sprijinul angajaților de la Biroul Situații de Urgență din Primăria Timișoara.

Menționând că după 1989 nimeni – cu excepția unor asociații de proprietari – nu a mai fost interesat pentru a asigura funcționarea acestor adăposturi, Tabără dă câteva explicații pe rețelele de socializare:

„Marcarea acestor adăposturi civile este obligatorie. Până nu de mult, această identificare se făcea cu un A încadrat într-un cerc, semn care, din păcate, nu se mai regăsește. Indiferența a spălat și ultimele urme ale acestora..

Prin noile reglementări, triunghiul albastru într-un pătrat portocaliu este semnul care definește locul unde există adăpost civil.

În colțul din dreapta sus există un semn QR care, odată accesat prin intermediul camerei foto a unui telefon smart, indică locația tuturor adăposturilor civile din oraș.

Spuneam la început de an că situația juridică a celor 92 adăposturi civile aflate în «proprietatea PMT» este una dezastruoasă, doar unul fiind intabulat. Am dispus imediat începerea procedurilor pentru intabularea lor, 50 dintre ele fiind rezolvabile în perioada imediat următoare.

Astăzi (miercuri, 7 decembrie – n.r.), am primit extrasele CF de la primele două astfel de adăposturi având înscriere în CF. Procesul de intabulare continuă. Am solicitat și linie bugetară pentru readucerea lor la starea de funcționare și de a putea garanta siguranța cetățenilor la nevoie, iar după intabulare voi susține această investiție. Nu renunțăm nici la reglementarea juridică a celorlalte adăposturi, care în cursul anului viitor sper să fie soluționată.

Siguranța timișorenilor are prioritate și trebuie să facem tot ce depinde de noi pentru a ne respecta obligațiile.

P.S. Mulțumesc colegilor de la Biroul Situații de Urgență și de la Direcția de Patrimoniu pentru suportul tehnic!”.

Comentarii

comentarii