Acasă Actualitate Primăria Timișoara vrea 60 de milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării...

Primăria Timișoara vrea 60 de milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării pentru a schimba conducte de termoficare din centru și din Lipovei

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 11 ianuarie, reprezentanții Primăriei Timișoara anunță că instituția „aplică la o finanțare națională pentru a schimba aproape 4 kilometri de magistrale de termoficare din centru și zona Constantin cel Mare” (Lipovei) prin programul Termoficarea al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA). Investiția totală se ridică la 73,6 milioane de lei, primăria dorind ca ministerul să asigure o cofinanțare de 85%, adică de aproximativ 62 de milioane de lei.

„Continuăm investițiile în Timișoara și în servicii publice care să funcționeze pentru cetățeni. Cu toții știm că sistemul centralizat de termoficare are probleme și că una dintre cele mai mari o reprezintă pierderile de agent termic. Cauza a fost lipsa cronică de acțiune. În acest mandat, ca să reducem pierderile, am modernizat aproape 30 de kilometri de conducte. Un munte de țevi. Facem ce trebuia făcut de mult și căutăm constant să atragem finanțare, pentru a pune la punct infrastructura de bază a Timișoarei”, transmite viceprimarul Ruben Lațcău.

În zona centrală sunt vizate următoarele repere: str. Michelangelo, Parcul I.C. Brătianu, bd. Mihai Eminescu, str. M. Robespierre, Piața Iancu Huniade, bd. 20 Decembrie, str. Nikolaus Lenau, Piața Victoriei, str. Dr. Nicolae Paulescu, str. Paris (până la intersecţia cu str. Col. Enescu).

În zona Lipovei ar fi vorba despre: str. Constantin cel Mare, str. Pomiculturii, str. Volta, str. Brazilor, str. Martir Alexandru Chorosi, Aleea Aurel Ciupe, str. Holdelor, str. Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, str. Perlei, Aleea Arcașilor.

„Acest proiect se adaugă la investiția care este deja în execuție și se apropie de finalizare, respectiv etapa a doua de retehnologizare a sistemului de termoficare, prin care 9 kilometri de rețea primară și 20 de kilometri de rețea secundară se reabilitează. De asemenea, Primăria Timișoara mai are un obiectiv aflat în stadiul de elaborare al studiului de fezabilitate, care prevede retehnologizarea a încă 29 de kilometri de rețea primară, precum și identificarea de surse de finanțare”, precizează reprezentanții instituției.

Comentarii

comentarii