Acasă Actualitate Primăria Timișoara vrea să facă parcare multietajată în zona Gării de Nord....

Primăria Timișoara vrea să facă parcare multietajată în zona Gării de Nord. A fost lansată licitația pentru studiul de fezabilitate

DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara face primii pași pentru construcția unei noi parcări de 150 de locuri, multietajată, în zona Gării de Nord din Timișoara. Aceasta va fi construită în spatele blocurilor de pe strada General Ion Dragalina și splaiul Nicolae Titulescu. Banii pentru realizarea acesteia ar fi cei obținuți prin noul sistem TimPark.

„Parcarea va rezolva și aglomerația de mașini parcate peste tot în fața blocurilor de pe Dragalina, vis-a-vis de gară. Acolo, zona va fi regândită, cu spații verzi generoase, trotuare și piste pentru biciclete. Este prima stradă pe care oricine ajunge cu trenul la Timișoara o vede după ce iese din gară. Așa cum am promis, investim banii din taxa de parcare în dezvoltarea de parcări noi și este pentru prima dată când banii plătiți de timișoreni pe parcare se întorc în spații noi de parcare”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Viitoarea parcare, cu parter, două etaje și terasă circulabilă, va fi construită în spatele blocurilor cu opt etaje de pe străzile bulevardul General Ion Dragalina și splaiul Nicolae Titulescu, unde în prezent se află mai multe garaje dezafectate. Numărul estimat al locurilor de parcare nou create este de 150, însă acesta poate crește în funcție de scenariile de mobilare permise pe teren.

„De asemenea, viitoarea parcare va fi dotată și cu rastele de biciclete. Printre obiectivele Studiului de Fezabilitate comandat de TimPark și Primăria Timișoara se numără și reabilitarea, modernizarea și reorganizarea spațiilor publice urbane (zone pietonale, zone destinate traficului auto și a parcărilor, locuri de joacă pentru copii, zone verzi, iluminat public) prin reconsiderarea modalităților de utilizare a acestora. La începutul anului viitor, după ce vom primi această documentație cerută de lege, vom afla și costul estimat al parcării. (…) De la începutul anului 2022 și până în prezent, Primăria Timișoara, TimPark și SDM au amenajat circa 450 de noi locuri de parcare în oraș, fondurile provenind din taxa de parcare încasată de municipalitate”, precizează reprezentanții primăriei.

Pentru studiul de fezabilitate la parcării multietajate municipalitatea a lansat licitația de la valoarea de 198.340,34 lei, fără TVA (236.025 lei, TVA inclus). Ofertele pot fi depuse timp de 21 de zile, începând de joi, 15 septembrie. Câștigătorul licitației va avea la dispoziție 210 zile calendaristice din momentul încheierii contractului pentru predarea tuturor documentațiilor.

Comentarii

comentarii