Acasă Actualitate Primăria Timișoara vrea să investească aproape 40 de milioane de lei pentru...

Primăria Timișoara vrea să investească aproape 40 de milioane de lei pentru a reabilita 13 străzi din Kuncz

DISTRIBUIȚI
sursă – Google Maps

Primăria Timișoara continuă demersurile pentru modernizarea a 13 străzi din zona Kuncz. Marți, 28 iulie, consilierii locali au aprobat actualizarea devizului general pentru lucrările în cauză. Astfel, ar urma ca, pentru 37,8 milioane de lei (TVA inclus), să fie reabilitate trei kilometri de străzi și 10 kilometri de trotuare, dar și realizate peste 4 kilometri de piste pentru biciclete, 3576 mp de zone verzi și 248 accese.

„Dezvoltarea sănătoasă a Timișoarei se bazează pe cartiere cu infrastructura modernizată și cu spații publice nou amenajate. Kuncz este unul dintre cartierele neglijjate în ultimii ani și vrem să recuperăm decalajele. Investim semnificativ într-un spațiu public modern și accesibil, cu trotuare și piste velo, dar si în infrastructura socială și culturală prin construirea unui centru cultural și educațional pentru copiii din Kuncz,” transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

În prezent, străzile din această zonă au o structură rutieră de drum necorespunzătoare, o parte dintre ele fiind doar pietruite. Nu există trotuare, spații verzi, piste pentru bicicliști și locuri de parcare. Ca urmare, sunt necesare lucrări de amenajare a carosabilului, trotuarelor, acceselor, reconfigurarea geometriei intersecțiilor și, acolo unde situația din teren permite, se vor amenaja spații verzi, piste pentru bicicliști și locuri de parcare. Investiția va duce la îmbunătăţirea accesului rutier, velo şi pietonal în zonă, a viabilității și stării tehnice a părții carosabile și, implicit, a confortului și siguranței utilizatorilor, promit reprezentanții primăriei.

Zona este situată în partea estică a orașului și cuprinde următoarele străzi: Aviatorilor, Satu Mare, Zefirului sector 1 și sector 2 (aceste străzi formează LOT 1, având o lungime totală de 991,50m), străzile Baia, Energiei, Muntele Mic, Poiana Mărului, Sălaj, Sovata, Subuleasa, Târgu-Mureș, Zefirului sector 3, Ioan Alexandru (acestea împreună au o lungime de 2112 m și reprezintă LOTUL 2).

Valoarea totală a investiţiei este de 37.863.784,44 lei, cu TVA inclus,  din care LOTUL 1 este de 15.173.041,43 lei, iar LOTUL 2 este de 22.690.743,01 lei. Pentru LOTUL 1 se accesează fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9: Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban, Măsura 1- „Îmbunătățirea Infrastructurii Rutiere”, fondul disponibil pentru măsura alocată fiind de 1.064.000 euro. Documentația tehnico-economică, faza Studiu de Fezabilitate, a fost depusă la ADR Vest în vederea accesării co-finanțării. Durata de execuţie a lucrărilor: 12 luni pentru primul lot și 24 de luni pentru al doilea lot.

Comentarii

comentarii