Acasă Actualitate Primăria Timișoara vrea să își reabiliteze o clădire istorică de pe strada...

Primăria Timișoara vrea să își reabiliteze o clădire istorică de pe strada Ștefan cel Mare. Peste 60.000 de lei pentru DALI și PT

DISTRIBUIȚI
sursă – Google Maps

Primăria Timișoara este mai aproape de prima reabilitare a unei clădiri istorice de apartamente aparținând în totalitate municipalității. Marți, 11 ianuarie, reprezentanții instituției anunță că primarul Dominic Fritz a semnat ordinul de începere a contractului pentru proiectare (DALI+PT) și asistență tehnică în reabilitarea imobilului de pe strada Ștefan cel Mare, nr. 34.

„Este prima clădire istorică de apartamente aparținând în totalitate municipalității timișorene care va intra în reabilitare. Se pregătește și reabilitarea altor două clădiri istorice, aflate pe aceeași stradă, care sunt în proprietatea municipalității. Lucrările de reabilitare vor respecta caracterul istoric al clădirii şi al întregii zone în scopul de a îi pune în valoare potenţialul, identitatea şi substanţa originală. Intervenţiile la faţade și acoperiș vor fi executate unitar, respectându-se arhitectura existentă. Toate elementele de detalii arhitecturale valoroase, inclusiv accesorii existente vor fi restaurate sau refăcute identic pe bază documentară. Cromatica faţadelor va păstra caracterul tradiţional”, explică reprezentanții primăriei. 

Licitația a fost câștigată de firma Bau Proiect SRL, cu o ofertă de 62.500 de lei, fără TVA. Firma are la dispoziție 6 luni pentru a preda DALI și PT. Asistența tehnică va fi asigurată până la finalizarea lucrărilor de reabilitare. 

În proprietatea Primăriei Municipiului Timișoara se mai află și imobilele istorice de pe aceeași stradă, situate la numerele 30 și 32. Și acestea urmează să fie incluse într-un program de reabilitare, precizează reprezentanții Serviciul Comunicare. Aceștia țin să amintească și de proiectul de regenerare a zonei Traian, în care este inclusă și strada Ștefan cel Mare, împreună cu alte 11 străzi și patru piețe.

Comentarii

comentarii