Acasă Actualitate Primăria Timișoara vrea să modifice regulament autorizațiilor de comerț

Primăria Timișoara vrea să modifice regulament autorizațiilor de comerț

DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara își dorește reducerea birocrației și simplificarea procedurilor din procesul de eliberare a autorizațiilor de comerț. Drept urmare, a fost înaintată o propunere de modificare a regulamentului în vigoare, propunere care intră acum în consultare publică. Cel mai probabil, cât de curând va fi anunțată și o dezbatere publică.

„Facem un pas înainte pentru reducerea birocrației și redundanței care caracteriza relația între mediul economic și Primăria Timișoara, cu reguli de bun simț pentru firmele din Timișoara. Cu acest deziderat în minte, am redactat noul regulament. Vrem să nu mai fie nevoie ca o firmă să depună în fiecare an aceleași documente, procesul de reautorizare fiind astfel mult ușurat. De anul viitor, dosarele șină vor fi o amintire”, transmite primarul Dominic Fritz.

Mai exact, de acum înainte, dacă documentele depuse sunt identice cu cele de anul anterior, va fi nevoie doar de declarația pe propria răspundere, actul de identitate al reprezentantului și orice avize noi cerute prin lege de la autorizarea anterioară. Dacă au survenit modificări la documentele prezentate în anul anterior, documentele noi vor trebui prezentate.

De asemenea, acordul pentru desfășurarea exercițiilor comerciale se va emite cu o valabilitate până în data de 31 martie a anului următor, timp în care va putea fi obținută viza anuală. Neachizițonarea vizei anuale poate duce la suspendarea activităților comerciale. Actualizarea regulamentului include, de asemenea, actualizarea actelor normative naționale, care reglementează eliberarea autorizațiilor, clarificarea unor formulări din regulament pentru a crea predictibilitate și a elimina ambiguități, introducerea reglementărilor pentru servicii funerare și a servicii de tip DDD (dezinsecție, dezinfecție și deratizare) și actualizarea contravențiilor cu noile prevederi. În plus, ar urma să existe prevederi noi pentru a putea fi autorizat, conform legii, comerțul realizat de către asociații, fundații, organizații non-guvernamentale, precum și prevederi pentru anularea acordului de către operatorii economici.

Propunerea poate fi consultată aici: https://www.primariatm.ro/administratie/consiliul-local/proiecte-de-hotarari/?uid=826A02882F2A6ACCC22589160051A9E4.

Comentarii

comentarii