Acasă Actualitate Primăria Timișoara vrea să recupereze în instanță clădirea unei foste grădinițe de...

Primăria Timișoara vrea să recupereze în instanță clădirea unei foste grădinițe de pe Mihai Viteazu, ajunsă în posesia unor clanuri, în urma unui fals în acte

DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara va cere în instanță recuperarea unei clădiri care a ajuns în 2002 în proprietatea unui privat, în urma unui fals în acte, transmit marți, 11 octombrie, reprezentanții instituției. Ar fi vorba despre clădirea de pe bulevardul Mihai Viteazu, unde, până în anii 2000, funcționa Grădinița cu Program Prelungit nr. 1. În urma unei cercetări penale, începută în 2013, s-a stabilit că imobilul a fost dobândit ilegal de unele persoane care au depus în instanță acte false.

„Această acțiune face parte din lupta noastră de recuperare a patrimoniului care a aparținut la un moment dat orașului și care, prin mijloace dubioase și profund ilegale, a ajuns în posesia unor clanuri. E un jaf sistematic care s-a întâmplat în istoria recentă a Timișoarei cu zeci de clădiri furate. Acum, nu mai închidem ochii. Ne luptăm să îndreptăm ce se mai poate îndrepta. Știu că e o luptă care va dura ani de zile, dar sunt încrezător că vom reuși să aducem înapoi în patrimoniul orașului clădiri și terenuri care sunt ale comunității”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

La începutul acestui an, Curtea de Apel a constatat că, în 2002, imobilul a ajuns ilegal în proprietatea unei persoane, care a depus în instanță un act falsificat de vânzare – cumpărare din anul 1950, între Francisc Kerec – cumpărator și Lili Molnar – vânzător. . În consecință, instanța a decis că, deși după anul 2002 clădirea a fost vândută în cascadă altor persoane, niciunul dintre cumpărători nu a fost de bună-credință. Ultimii proprietari sunt Francisc Kerec, Monica Mihai, Claudiu Cîrpaci, Marcela Cîrpaci și Mărioara Cîrpaci

„Primăria Municipiului Timișoara a depus o acțiune în instanță împotriva actualilor proprietari ai imobilului de pe bv. Mihai Viteazul prin care solicită restituirea acestuia. Dosarul este pe rolul Judecătoriei Timișoara”, precizează Serviciul Comunicare.

UPDATE: Fostul primar Nicolae Robu se arată nemulțumit de comunicatul de presă al primăriei. Nu neapărat pentru că ar considera greșită direcția de acțiune a primăriei în acest caz ci pentru că… nu îi apare nicăieri numele său. Într-o postare pe rețelele de socializare, Robu a atașat mai multe fotografii care să dovedească faptul că el a fost cel care a început demersurile.

„Zilele trecute, acest personaj sinistru ajuns Primar al Timișoarei se lăuda cum luptă el să aducă în patrimoniul Primăriei casele ajunse la clanuri! (…) În realitate, «eroul» nostru n-a făcut nimic, ci doar a anunțat rezultatul demersurilor făcute de mine, desigur, cu juriștii ce mi-au fost colaboratori! Iată în atașament documentele doveditoare!”, se arată în ultima postare pe Facebook a fostului primar.
Aici, a atașat și următoarele fotografii:

Comentarii

comentarii