Acasă Actualitate Primăria Timișoara vrea să se înscrie în Programul Rabla Local, anticipând stimulente...

Primăria Timișoara vrea să se înscrie în Programul Rabla Local, anticipând stimulente de casare pentru aproape 5.000 de autovehicule

DISTRIBUIȚI

multe masini abandonate locul IIPrimăria Timișoara urmează să se înscrie, și ea, în Programul Rabla Local, al cărui ghid de finanțare a fost publicat recent de Ministerul Mediului. Astfel, în acest an, ar urma să fie oferite stimulente pentru casarea a 4.700 de vehicule îmbătrânite din municipiu.

„În acest moment, Primăria Timișoara pregătește documentația pentru înscriere și regulamentul intern pentru acordarea stimulentului de casare, conform ghidului de finanțare. Criteriile de eligibilitate sunt stabilite prin ghid, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru vehicule. Solicitantul trebuie să fie o persoană fizică cu domiciliul în Timișoara și să dețină un autovehicul uzat în proprietate, înmatriculat pe numele său ori în coproprietate de cel puțin 5 ani. De asemenea, nu trebuie să aibă datorii restante către bugetul de stat și bugetul local, nu trebuie să fi obținut deja finanțare prin alt Program Rabla pentru același autovehicul și nu trebuie să fie condamnat pentru infracțiuni împotriva mediului”, transmit reprezentanții primăriei.

Pentru cei interesați, o primă condiție este ca autovehiculul să fie înregistrat în evidențele fiscale ale municipiului Timișoara. De asemenea, vechimea trebuie să fie de cel puțin 15 ani de la anul fabricației, iar norma de poluare trebuie să fie Euro 3 sau inferioară. Calendarul, respectiv perioada de înscriere, încă nu au fost stabilite, prima dată fiind necesari, potrivit primăriei, „o serie de pași administrativi”.

Administrațiile locale se pot înscrie în program în perioada 21-28 aprilie, urmând ca Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) să publice lista cu unitățile administrativ-teritoriale aprobate. După o eventuală aprobare, procedura și regulamentul vor trebui aprobate printr-o hotărâre de consiliu local. Mai apoi, după publicarea listei, timișorenii se vor putea înscrie în aplicația pusă la dispoziție de către Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), cea care de altfel va și furniza primăriei lista cu solicitanții înscriși, în limita sumei bugetate. După această etapă, potențialii beneficiari ai stimulentului de casare vor putea depune documentele justificative în baza cărora administrația locală va verifica eligibilitatea acestora.

Comentarii

comentarii