Acasă Administraţie Primărie din Timiș, amendată cu 15.000 de lei, fiindcă nu a respectat...

Primărie din Timiș, amendată cu 15.000 de lei, fiindcă nu a respectat legea privind regimul deșeurilor

2312
DISTRIBUIȚI

Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș – GNM CJT – continuă acțiunile de inspecție și control la UAT-urile din județul Timiș, pentru verificarea stadiului de realizare a măsurilor prioritare de guvernanță privind gestionarea deșeurilor municipale (conform PNGD) și a stării de salubritate a localităților.

În timpul verificărilor au fost constatate si aspecte pozitive, astfel o locație frecvent expusă abandonărilor de deșeuri a fost salubrizată și redată circuitului natural. În urma măsurilor dispuse de GNM CJ Timiș, administrația publică locală a luat toate măsurile necesare în vederea evitării abandonării deșeurilor în zonă.

”Deci se poate…!”, atenționează GNM Timiș.

Totuși mai sunt și probleme…! Deși problema gestionării deșeurilor pe raza localității Mănăștiur a mai făcut obiectul controalelor GNM Timiș și au fost impuse măsuri, reprezentanții administrației publice locale nu au acționat în scopul refacerii și protecției mediului, nu au eliminat abandonările de deșeuri de pe raza comunei.

Astfel, comisarii GNM CJ Timiș au aplicat sancțiune contravențională în valoare de 15.000 lei pentru nerespectarea Legii nr. 211 din 2011, privind regimul deșeurilor, și au dispus măsuri cu termen de salubrizare.

”Atragem din nou atenția, tuturor primăriilor că este datoria lor conform OUG 195/2005 art.70, lit.h, ca pentru asigurarea unui mediu de viaţă sănătos, autorităţile administraţiei publice locale, precum şi, după caz, persoanele fizice şi juridice au obligația să nu degradeze mediul natural sau amenajat, prin depozitări necontrolate de deşeuri de orice fel”, mai atenționează GNM Timiș.

Comentarii

comentarii