Acasă Actualitate “Primarii doresc cu toată tăria continuarea activităţii APCAN”

“Primarii doresc cu toată tăria continuarea activităţii APCAN”

DISTRIBUIȚI

Astăzi a avut loc adunarea generală APCAN. Această societate are ca acţionar majoritar Consiliul Judeţean Timiş şi 66 de comune ale judeţului intrate pe bază de voluntariat „Din 2004 de la înfiinţare APCAN a sprijinit primăriile judeţului membre cu bunuri de peste trei milioane de lei constând în pompe submersibile, conducte pentru alimentare cu apă, apometre şi robinete pentru branşamente de apă şi altele”, spune Marius Popovici, fostul vicepreşedinte al CJ Timiş, preşedintele consiliului de administraţie al SC APCAN. Aici la adunarea generală a fost prezentat şi un pliant de în care sunt modele de trame stradale, intersecţii rurale şi parcări pe care primarii le pot realiza în urbea lor.
Acestea au fost prezentate după model german. La adunarea generală primarii au solicitat mai multe lucruri şi au ridicat mai multe probleme.
“Primarii doresc o deplasare în Germania la un schimb de experienţă pe lucrări de alimentare cu apă şi acele parcări şi drumuri pe care vor să le facă.
Am demarat discuţii cu partenerii germani pentru o deplasare în Bavaria în toamna acestui an”, spune Marius Popovici. Primarii doresc ca APCAN să-şi continue activitatea şi de acum încolo, deşi banii par să nu mai vină, după cum spune Popovici.
“Primarii doresc cu toată tăria continuarea activităţii APCAN. La întâlnirea pe care o vom avea peste şase luni vom invita membri ai comsiei economice din Consiliul Judeţean Timiş pentru a da drumul la bani. Anul trecut nu am primit bani deloc.
Aşa am demarat această societate: ca Consiliul Judeţean să participe cu o sumă modică. 500.000 de lei pe anul ăsta pentru toate 66 de comune”, spune Marius Popovici.
Al treilea lucru pe care l-au cerut în special primarii la fost ca APCAN să facă consultanţă post-garanţie la lucrări realizate prin Ministerul Dezvoltării. “Am promis că voi da acest sprijin.
Ei vor să nu fie singuri, vor să aibă un asociat, un sprijin, APCAN”, spune Popovici.
Va urma un nou pliant pentru amenajări în localităţile din Timiş.
Următorul pliant va cuprinde modele de parcuri şi amenajări verzi în comunele timişene şi va fi prezentat în toamna acestui an.

Comentarii

comentarii