Acasă Politica Primarii GRAL Timiş, susţinuţi de şeful Senatului să sprijine creşterea natalităţii

Primarii GRAL Timiş, susţinuţi de şeful Senatului să sprijine creşterea natalităţii

688
DISTRIBUIȚI

O delegație formată din 25 de persoane dintre care 21 de primari din Grupul de Reformă și Administrație Locală (GRAL) a avut duminică o întâlnire la Timișoara cu președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu. Discuțiile s-au axat în principal pe probleme administrative dar au fost abordate și probleme de politică generală, primarii prezentându-i președintelui Senatului problemele cu care se confruntă în activitatea lor de zi cu zi.

 Principala nemulțumire a primarilor a fost întârzierea cu care s-a adoptat bugetul în acest an dar și felul în care se construiește acest buget anual, administrațiile locale fiind obligate să preia cheltuieli noi fără să primească și surse de finanțare. S-a mai discutat despre simplificarea legii achizițiilor, despre problemele ridicate de adoptarea OUG 114 care prevede creșterea salariului minim în domeniul construcțiilor și despre codurile administrativ și cel al finanțelor publice. Călin Popescu Tăriceanu s-a arătat interesat de problemele ridicate de primarii din Timiș și a abordat de asemenea o serie de aspecte legate de probleme naționale. Președintele Senatului a spus că un punct important în care s-ar putea implica liderii administrațiilor locale ar fi creșterea natalității și a calității în educație, acestea putând fi încurajate prin investiții importante în creșe și grădinițe. Primarii au fost de acord dar au cerut surse de finanțare, iar răspunsurile primite i-au făcut să privească cu optimism acest proces. 

Discuțiile s-au prelungit cu mai mult de o oră peste termenul stabilit inițial, iar la final, atât primarii cât și Călin Popescu Tăriceanu s-au declarat mulțumiți de acest prim contact. Întâlnirea cu președintele Senatului a fost prima dintr-o serie de astfel de discuții care vor avea loc în următoarea perioadă între membrii GRAL și lideri politici și administrativi județeni și naționali. 

Comentarii

comentarii