Acasă Actualitate Primăriile din Timișoara, Dumbrăvița și Ghiroda au depus proiectul comun pentru achiziționarea...

Primăriile din Timișoara, Dumbrăvița și Ghiroda au depus proiectul comun pentru achiziționarea a 25 de troleibuze noi, de 12,5 milioane de euro, prin PNRR

DISTRIBUIȚI

Proiectul Primăriei Timișoara, realizat împreună cu primăriile comunelor periurbane Dumbrăvița și Ghiroda, pentru finanțarea prin PNRR a unei achiziții de 25 de noi troleibuze, echipate cu baterii, în valoare de 12,5 milioane de euro, a fost depus vineri dimineață. Noile vehicule ar urma să deservească liniile M11 și M14, dar nu numai.

„Ultimele troleibuze noi au ajuns în Timișoara acum 14 ani. Flota de transport public are nevoie urgentă de modernizare. Pentru acest proiect am încheiat un parteneriat cu Dumbrăvița și Ghiroda pentru liniile M11 și M14, pentru a încuraja transportul public ca mijloc principal de deplasare între Timișoara și comunele periurbane. O parte a troleibuzelor vor circula pe cele două rute metropolitane, celelalte vor fi repartizate pe traseele din oraș”, precizează primarul Timișoarei, Dominic Fritz, într-o postare pe Facebook.

Acesta mai amintește că bugetul de dezvoltare de anul acesta include peste 540 de milioane de lei în proiecte de mobilitate și transport, calitatea aerului și siguranța celor din trafic. „Le mulțumesc colegilor din Primăria Timișoara care au lucrat la pregătirea documentelor și care au depus acest proiect în timp record. Apelul s-a deschis astăzi la ora 10 fix și la 10:17, proiectul a fost depus”, mai ține să menționeze edilul.

Comentarii

comentarii