Acasă alegeri locale 2012 Primarul de Cenei trădează din nou

Primarul de Cenei trădează din nou

571
DISTRIBUIȚI

Liberal, pedelist şi din nou liberal. Toate schimbările de doctrină politică le-a făcut chiar înainte de alegeri. Este provestea incredibilă a primarului din localitatea timişeană Cenei. Gabriel Ilaş este un individ cu aptitudini clare de traseist politic. Ilaş a reuşit să rupă USL la Cenei. Preşedinţii de organizaţii şi consilierii locali PNL şi PSD au trecut la PNŢCD. Ei l-au urmat de candidatul ţărănist la Primăria Cenei, fostul şef al Poliţiei Timiş, Săndel Palade.

Palade a fost aproape sigur dat ca şi candidat al USL Timiş la Cenei. Traseistul Gabriel Ilaş a trădat însă PDL şi a devenit candidatul USL la primărie.
Ilaş – contestat la Biroul Electoral de Circumscripţie
În 2008, Ilaş, pe atunci liberal, a intrat, chiar înainte de alegeri, în PDL. Acum, proaspătul liberal are probleme chiar cu candidatura. La Biroul Electoralal al Circumscripţiei 27 din Cenei s-a înregistrat şi prima contestaţie. Ea vizezază posibilitatea de a candida la alegeri a primarului traseist. Pe 27 aprilie 2012, Ilaş răspundea în scris la o cerere făcută pe Legea 544 – ceea ce priveşte liberul acces la informaţiile de interes public că este membru PDL. Peste doar şase zile, pe 30 aprilie, Ilaş era candidatul USL la primărie. Ilaş este acuzat acum că încalcă atât legea partidelor politice, cât şi statutul PNL, partid sub culorile căruia candidează. „Contestăm participarea d-lui Ilaş Gabriel la candidatura pentru funcţia de primar la Primăria Cenei şi solicităm să ne comunicaţi dacă în acest caz s-au respectat prevederile legale în conformitate cu legea partidelor politice şi prevederile statutului partidului politic pe listele căruia d-nul Ilaş Gabriel este înscris”, se arată în constestaţie.
Ilaş: „Este doar treaba mea dacă sunt sau nu traseist”
Actualul primar de Cenei le dă cu flit celor ce îi arată obrazul. „Nu înţeleg de ce unii se bagă în statutul PNL. Să-şi vadă de treaba lor. Oamenii vor judeca singuri dacă sunt traseist sau nu. Asta este doar treaba mea”, ne-a spus Gabriel Ilaş. Responsabilul PNL pe Colegiul X – Deta, Liviu Cocean, spune că Ilaş ca şi alţi liberali înscrişi recent în partid au primit o derograe de la partid pentru a putea candida la alegeri. „Domnul Ilaş a primit o derogare din partea Biroului Permanent Teritorial al PNL Timiş, la fel cum au primit şi alţi membri noi înscrişi, pentru a putea candida la alegeri. Ilaş are susţinerea noastră totală şi ne aşteptăm să câştige detaşat alegerile. La Cenei, mereu PNL a fost în frunte”, ne-a spus Liviu Cocean.

 

Comentarii

comentarii