Acasă Actualitate Primarul din Buziaș, Sorin Munteanu, a obținut fonduri europene de 10 milioane...

Primarul din Buziaș, Sorin Munteanu, a obținut fonduri europene de 10 milioane euro. 5 milioane pentru reabilitarea parcului

1974
DISTRIBUIȚI

În doar doi ani de mandat primarul din Buziaș, Sorin Munteanu, a semnat contracte de finanțare europeană în valoare de aproape 10 milioane de euro.

Sorin Munteanu a semnat astăzi la Agenția de Dezvoltare Regională Vest un contract de finanțare în valoare de 5 milioane de euro. Proiectul vizează reabilitarea Parcului din Buziaș. Banii vor veni prin Programul Operațional Regional (POR) 2014- 2020 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabila a turismului.

“Azi, la 2 ani de la alegerile locale din 2016, la sediul ADR-Vest, am semnat împreună cu directorul general Sorin Maxim, contractul de finanțare, în valoare de 21.698.501,42 lei (~5 mil €)- Reabilitarea Infrastructurii din Parcul-Monument Istoric al Buziașului”, a spune primarul orașului Buziaș, Sorin Munteanu.

În cadrul proiectului vor fi reabilitate aleile din parc și iluminatul public, va fi construit un teren de tenis de câmp și vor fi reparate străzile din jurul parcului.

Sorin Munteanu a semnat și alte trei proiecte cu finanțare prin PNDL în valoare totală de aproximativ 5 milioane de euro..

Primul proiect vizează reparații la clădirea Liceului Teoretic din Buziaș. Investiția presupune schimbarea acoperișului, modernizarea toaletelor, schimbarea ferestrelor și ușilor, lucrări la sistemul de încălzire și la cel de iluminat și schimbarea mobilierului școlar.

Cel de-al doilea proiect presupune introducerea canalizării în Silagiu, localitate aparținătoare de Buziaș, iar cel de al treilea presupune lucrări de reparații la școala și grădinița din Silagiu.

 

Comentarii

comentarii