Acasă Eveniment Primarul din Teremia Mare – condamnat la 6 luni de închisoare cu...

Primarul din Teremia Mare – condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare

388
DISTRIBUIȚI

După trei ani de procese interminabile, la Teremia Mare, lucrurile par să intre pe un făgaş normal. La finalul săptămânii trecute, Judecătoria Sânnicolau Mare l-a condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare pe primarul comunei, Cosmin Sântean. El a primit această pedeapsă pentru că, în urmă cu doi ani, ar fi lovit un profesor de matematică din comuna mai sus-amintită. Conflictul între Sântean şi profesorul de matematică,  şi el consilier local, are rădăcini mai vechi. Cei doi oameni politici au viziuni diferite, iar de aici şi până la scandal nu a fost cale lungă. Între cei doi există şi în momentul de faţă plângeri penale şi procese care se întind pe o perioadă de trei ani. Florentin Ibrian: “Trebuia să se facă dreptate”

Florentin Ibrian spune că, în al doisprezecelea ceas, s-a făcut dreptate. „Sunt bucuros că mi s-a făcut dreptate chiar dacă au trecut trei ani din momentul în care am fost lovit de primarul Sântean. Cred că această decizie este corectă. Eram convins că până la urmă se va face dreptate”, spune Florentin Ibrian

Mircea Băcală: „Îl voi suspenda pe primar când decizia va fi irevocabilă”

Prefectul judeţului Timiş, Mircea Băcală, spune că, până în acest moment, la instituţia pe care o conduce nu a ajuns nici o hârtie care să ateste faptul că primarul din Teremia Mare a fost condamnat la închisoare. “Nu am primit încă nici o hârtie. Probabil că va ajunge în câteva zile. Oricum, eu nu pot interveni decât în momentul în care va exista o sentinţă definitivă. Îl voi suspenda pe primar, dacă deciziiile instanţelor vor fi irevocabile. Dacă acest lucru se va întâmpla, viceprimarul va lua locul primarului, până la organizarea unor noi alegeri ”, spune Mircea Băcală.

Titu Bojin : Ne pregătim să câştigăm Primăria Teremia Mare

Titu Bojin, preşedintele PSD Timiş, spune că a fost informat de această sentinţă, iar partidul pe care îl conduce caută oameni competenţi pentru a lua locul actualului primar. „Nu cred că prefectul îl va suspenda, pentru că aşa este legea şi ştiu că prefectul va respecta legile acestei ţări. La Teremia Mare ştiu că au fost mai multe probleme. Sperăm ca, după alegerile care vor avea loc anul viitor, lucrurile să se rezolve” , spune Titu Bojin. Primarul comunei Teremia Mare, Cosmin Sântean, nu a putut fi contactat pentru a comenta acest subiect.
 

Comentarii

comentarii